Οικονομία

Eurogroup: Νέα μέτρα στον ορίζοντα για την Κύπρο

Το Eurogroup κάλεσε σήμερα την Κύπρο να υιοθετήσει «σημαντικά επιπρόσθετα μέτρα» για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου του προϋπολογισμού της.

Μετά από μια μακρά συζήτηση σχετικά με τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, το Eurogroup υιοθέτησε τη σχετική γνωμάτευση της Κομισιόν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με βάση τις προβλέψεις της Κομισιόν, τα προσχέδια προϋπολογισμών για τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Μάλτα είναι συνεπή με την τήρηση του κανόνα για το χρέος (ή τη μεταβατική ρύθμιση του χρέους), αλλά επιβεβαίωσε και την εκτίμηση για την απόκλιση από το δημοσιονομικό δομικό στόχο του ελλείμματος.

«Συμφωνούμε με την αξιολόγηση της Κομισιόν ότι ο προϋπολογισμός είναι σε κίνδυνο της μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Κομισιόν, η διαρθρωτική δημοσιονομική προσπάθεια της Κύπρου το 2017 θα είναι -1,4% του ΑΕΠ, ενώ η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να παραμείνει στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Στόχο για διαρθρωτικό ισοζύγιο 0,0% του ΑΕΠ. Μετά την εκτίμηση αυτή, θα χρειαστούν σημαντικά πρόσθετα μέτρα. Χαιρετίζουμε τις δεσμεύσεις της Κύπρου, ότι σε αυτήν την περίπτωση, θα εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι ο προϋπολογισμός του 2017 θα είναι συμβατός με τους κανόνες του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξη», αναφέρει το επίσημο έγγραφο της Ευρωομάδος για την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...