Αρχείο

EKTAKTO: Μπαράζ πτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά - Ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα της χώρας

Μπαράζ πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου είχαμε πριν από λίγη ώρα από τέσσερα  τουρκικά μαχητικά F-16 και βομβαρδιαστικά F-4 θέτοντας σε συναγερμό την αερμάμυνα της χώρας και τις δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο με στρατιωτικά μέσα μετά την επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν. Να σημειωθεί πώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένταση στην περιοχή των Ιμίων, κάτι που θυμίζει... προεόρτια της κρίσης του 1996.

Συγκεκριμένα δύο ζεύχη τουρκικών μαχητικών, ένα F-4 και ένα F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 13:32 το μεσημέρι, μεταξύ της Χίου και της Λέσβου και στη συνέχεια το πρώτο ζεύγος (τα βομβαρδιαστικά F-4) πέταξε στις 13:57 πάνω από το Μακρονήσι και τη νήσο Ανθρωποφάγοι σε ύψος 3.000 ποδών. Εξήλθαν από το FIR Αθηνών λίγο αργότερα, στις 14:00, μεταξύ Σάμου και Κω.

Αμέσως μετά το ζεύγος των F-16 πέταξε επίσης πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους σε ύψος 18.000 ποδών και στη συνέχεια διήλθαν πάνω από τα νησιά Κουνέλι και Αγαθονήσι (στις 14:08) σε ύψος 21.800 ποδών και εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις 14:09 μεταξύ Σάμου και Κώ.

Μέσα σε λίγα λεπτά δηλαδή τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν συνολικά έξι πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος δείχνοντας επικίνδυνη κλιμάκωση από την Άγκυρα. Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη, αλλά είχαν ήδη προλάβει να αλωνίσουν στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές