Κόσμος

Eμπλέκουν τη χώρα μας: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν και συνέλαβαν Σύρους Κούρδους του YPG οι οποίοι ετοιμάζονταν να περάσουν στην Ελλάδα!

Οι τουρκικές αρχές ανακάλυψαν και συνέλαβαν "λέει" μέλη που ανήκουν  στο συριακό παρακλάδι του PKK την οργάνωση (PYD) (ένοπλη πτέρυγα της Ένωσης Κόμματος Δημοκρατικές Λαϊκές  Μονάδες Προστασίας) (YPG),   στην τουρκική συνοικία του Κουσάντασι , ενώ αυτοί προσπαθούσαν  να διαφύγουν  προς την Ελλάδα δια μέσω του Αιγαίου.

Σύμφωνα Τούρκους αξιωματούχους , η τοπική αστυνομία ματαίωσε τα σχέδια των Κούρδων , που  είναι μέλη του YPG, και οι οποίοι κατηγορούνται για την εκπόνηση ενός σχεδίου να μετακινηθούν στο  ελληνικό νησί της Σάμου .

Το αστυνομικό τμήμα του Κουσάντασι ξεκίνησε επιχείρηση για να  συλλάβει  τα μέλη  του YPG, τα οποία στην συνέχεια  μεταφέρθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση.

Κατά τη διάρκεια  επίσκεψης στην περιοχή  Μαρντίν , ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοουλού είπε ότι οι Τούρκοι  θα κάνουν τους  «τρομοκράτες» να  πληρώσουν ακριβά για την διατάραξη της ειρήνης.

Η επίσκεψη του υπουργού εσωτερικών έρχεται μετά τη δολοφονία του πρώην Κυβερνήτη της επαρχίας Derik, Muhammed Fatih Safitürk από το  ΡΚΚ,  μετά από τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο της περιφέρειας  το οποίο κτυπήθηκε  με RPG.

Εμμέσως πλην σαφώς  οι Τούρκοι θα  μας ανακοινώσουν σε λίγο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλοι Σύροι Κούρδοι μαχητές της οργάνωσης YPG, εμπλέκοντας την χώρα μας σε έναν ακόμη φαύλο κύκλο μετά την αυτομόληση των Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα πριν δύο μήνες .

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στην Άγκυρα  είναι λίαν δυσμενές για την χώρα μας , μετά την απόφαση του δικαστηρίου για  την μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών.

Τις ερχόμενες ημέρες οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι θα έχουμε κλιμάκωση των προκλήσεων από την Άγκυρα ειδικά  για αυτό το θέμα αυτό , κατηγορώντας την Αθήνα για υπόθαλψη πραξικοπηματιών και τρομοκρατών, κάτι που έκαναν και στο παρελθόν με τους Κούρδους στο Λαύριο  .

Την ίδια στιγμή χιλιάδες Σύροι και άλλοι πρόσφυγες ευρίσκονται στα παράλια έτοιμοι για μαζική απόβαση στα νησιά σε ένα άλλο σχέδιο "κατάληψης"  της χώρας μας  από  την Τουρκία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...