Κόσμος

Φόβοι για άμεσο ελληνοτουρκικό επεισόδιο: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιθεώρησε Μονάδες και Σχηματισμούς από την Κομοτηνή μέχρι την Παναγιά

Σε ετοιμότητα βρίσκονται άπαντες στις ΕΔ, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους ανώτατους αξιωματικούς να οργώνουν τις Μονάδες και τους Σχηματισμούς από το Άκτιο μέχρι το Σουφλί.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Στρατάρχης της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης επισκέφτηκαν τις εξής Μονάδες:

-Αεροπορικό Απόσπασμα, στο Άκτιο.

-Ι Μεραρχία Πεζικού στη Βέροια.

-29η Ταξιαρχία Πεζικού και ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Κομοτηνή.

-30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στον Λαγό Έβρου.

–Επιτηρητικά Φυλάκια Στρατού Ξηράς στην Κακαβιά και στον Μαύρο Όγκο Σουφλίου.

Κατά τις επισκέψεις στις Μονάδες Στρατού Ξηράς, ο Α/ΓΕΕΘΑ συνοδευόταν από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη… που έχει και την ευθύνη των Μονάδων !

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τα στελέχη των Μονάδων και Σχηματισμών, συνομίλησε αλλά και αντάλλαξε ευχές μαζί τους.

Σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε νησιά ,μικρονήσια και Βραχονησίδες .οπου και επιθεώρησε τις Μονάδες και τα Φυλάκια του Ανατολικού Αιγαίου !

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο, και τον Διευθυντή Α’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των ακόλουθων Μονάδων και Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων:

-88η Στρατιωτική Διοίκηση, Ναυτικό Σταθμό, 130η Σμηναρχία Μάχης και κλιμάκιο ιπταμένων και τεχνικών αεροσκαφών επιφυλακής, στη Λήμνο.

-Επιτηρητικό Φυλάκιο Στρατού Ξηράς στην Παναγιά Οινουσσών.

-96η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, Κ/Φ ‘’ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ’’ και Ναυτικό Σταθμό, στη Χίο.

– Επιτηρητικό Φυλάκιο Στρατού Ξηράς στο Αγαθονήσι.

–80η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, Ναυτικό Σταθμό και 5ο Σταθμό Αναφοράς ΠΑ, στην Κω.

-Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση στη Σύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε για την Α/Α ομπρέλα και τους πολλαπλούς εκτοξευτές , που οι Μονάδες του Στρατού έχουν αναπτύξει τις τελευταίες εβδομάδες σε θέσεις των νησιών του Βορείου Αιγαίου και όχι μόνο !

Επίσης Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, με την «ευκαιρία « των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, επισκέφθηκε και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό Ναυτικών Σταθμών, Ναυτικών Παρατηρητηρίων και Πολεμικών Πλοίων, ελλιμενισμένων, στο πλαίσιο αποστολής, σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.2016-12-20-13-17-14

Ειδικότερα επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό Κω, το Παράκτιο Περιπολικό ΑΝΤΩΝΙΟΥ, το Ναυτικό Σταθμό Ρόδου, την Κανονιοφόρο ΟΡΜΗ, και το Ναυτικό Παρατηρητήριο Καρπάθου (ΚΘ 51Ν).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός ΓΕΝ συνοδευόταν από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ και τον Διοικητή Σχολής Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.


dsc_0034_1024

dsc_0146_1024

5_ro_b

.
2016-12-20-17-02-47

2016-12-20-20-35-18

 

Το ΠΝ είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότα, με την κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» να περιπολεί στο Αιγαίο. Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο του STAR: 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=hNLKLtSSEc4

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...