Αρχείο

Φουντώνει η κόντρα Βρετανίας-Ρωσίας

Δριμύτατη κριτική για την πολιτική της Ρωσίας στης Συρία και τις επιπτώσεις που έχει σε άλλες χώρες άσκησε σήμερα ο επικεφαλής της Secret Intelligence Service ευρύτερα γνωστότερης ως MI6, Άλεξ Γιάνγκερ.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σχεδιάζουν επιθέσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων δυτικών χωρών, την ώρα που η Ρωσία «προσπαθεί να καταστρέψει τους αντιπάλους του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ισοπεδώνοντας τη χώρα», τόνισε.

Στην πρώτη εφ” όλης της ύλης δημόσια ομιλία του ως διευθυντής από το 2014, οπότε και ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας, ο τόνισε ότι το επίπεδο κινδύνου για τη χώρα από τρομοκρατικές απειλές είναι πρωτόγνωρο, με 12 επιθέσεις να έχουν αποτραπεί από τον Ιούνιο του 2013.

«Την ώρα που σας μιλώ, καλά οργανωμένες δομές του Ισλαμικού Κράτους που ασχολούνται με επιθέσεις στο εξωτερικό αναζητούν τρόπους να ασκηθεί βία μέσα στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου και συμμαχικών μας χωρών. Κι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί καν να μετακινηθούν από τη Συρία», ανέφερε ο κ. Γιάνγκερ από το αρχηγείο της SIS στο κεντρικό Λονδίνο.

Κατηγόρησε δε τη Ρωσία και τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι αποτρέπουν με τη στάση τους μια πραγματική νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και μια λήξη του συριακού εμφυλίου πολέμου, με το να αποκαλούν και να αντιμετωπίζουν ως τρομοκράτες όλους τους αντιπάλους του συριακού καθεστώτος.

«Ερημοποιούν τη Συρία κι αυτό το αποκαλούν ειρήνη. Η ανθρώπινη τραγωδία εκεί ραγίζει κάθε ανθρώπινη καρδιά», κατέληξε, αναφερόμενος σε Μόσχα και Δαμασκό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...