Πολιτική

Τώρα ηρεμήσαμε – Αχτσιόγλου: Δίνουμε μάχη για συλλογικές διαπραγματεύσεις και απολύσεις

Για «αντίσταση» της κυβέρνησης στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων τις οποίες, όπως είπε, «επιθυμούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι», έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στη Βουλή, η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση δίνει μάχη με τους δανειστές «για να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αυτές που ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ιδεοληψία της αριστεράς».

«Δηλώνουμε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλει στην Ελλάδα ένα καθεστώς εξαίρεσης από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων των λαών και της ιστορίας της. Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά δεν είναι μη αναστρέψιμη. Μπορούμε ακόμα να δώσουμε σήμα ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι αυτής της χώρας », τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η θέση μας υποστηρίζεται από τον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», είπε επίσης.

Μάλιστα, το χαρακτήρισε «κεντρικό πολιτικό ζήτημα» για την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ