Κόσμος

Το ρωσικό ναυτικό το 2017 αλλάζει "δόγμα" και θα κυριαρχεί στους ωκεανούς με 100 πολεμικά πλοία θυμίζοντας εποχές ΕΣΣΔ (Βίντεο)

Στην όλο και μεγαλύτερη  ναυτική παρουσία  σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη αποσκοπεί το σχέδιο του Κρεμλίνου για το 2017 , με σκοπό την επαναφορά της παγκόσμιας επιρροής  της χώρας στα επίπεδα   εποχής  ΕΣΣΔ.

 Οι προσπάθειες της ανώτατης διοικήσεως του ρωσικού ναυτικού στη νέα περίοδο ( 2017) αποσκοπούν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ποιοτικών παραμέτρων την ναυτικής δυνάμεως  ως μέρος της ετερογενούς ομάδας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας .

«Το 2016, το Πολεμικό Ναυτικό  της Ρωσίας εργάστηκε επισταμένα για την επίλυση όλων των προβλημάτων των διαφόρων ομάδων των δυνάμεων μέσα στη θάλασσα, καθώς και μεταξύ  συγκεκριμένων ομάδων στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ασκήσεων και αιφνιδιαστικών επιθεωρήσεων ετοιμότητας μάχης»,  υπενθύμισε το τμήμα πληροφοριών και μέσων μαζικής επικοινωνίας του  ρωσικού υπουργείου άμυνας.

«Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα διατηρήσει μια ισχυρή ναυτική παρουσία στις θαλάσσιες και ωκεάνιες ζώνες με 100 πολεμικά πλοία  όλων των τύπων και των δυνατοτήτων , για να διασφαλιστεί η τεχνική ετοιμότητα των ναυτικών δυνάμεων στο απαιτούμενο επίπεδο, η οργάνωση των πόρων εργασίας υποστήριξης επιφάνειας μάχης κατάρτισης πλοίων, υποβρυχίων δυνάμεων, ναυτικής αεροπορίας και παράκτιων στρατευμάτων» , αναφέρει η ίδια ανακοίνωση .

Για το  2017, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, θα περιλαμβάνει στην σύνθεση του και τις φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων  «Ναύαρχος Έσσεν» και «Ναύαρχος Μακάρωφ» , ενώ θα ολοκληρωθεί πλήρως και η ολοκλήρωση ναυπήγησης των νεότερων υποβρυχίων του σχεδίου 636,3 .

Στον τομέα της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας το ρωσικό ναυτικό θα  λάβει μέρος στις  ρωσο-κινεζικές ναυτικές ασκήσεις «θαλάσσια συνεργασία - 2017», καθώς και στην ρωσο-ινδική ναυτική άσκηση  « Indra-2017», επεκτείνοντας την δράση στις περιοχές  του ινδικού ωκεανού και της κινεζικής θάλασσας.

Πρόκειται για ένα αυτονόητο βήμα από το Κρεμλίνο μετά την εκπόνηση του κινεζικού σχεδίου ισχυρότατης ναυτικής παρουσίας σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, του  δικτύου  των νέων κινεζικών βάσεων,  και την σταδιακή απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων από τις ίδιες περιοχές λόγω περικοπής δαπανών.

Είναι άλλωστε γνωστό από την αρχαιότητα ότι όποιος ελέγχει την θάλασσα ελέγχει και τον πλανήτη μας .

Η αναδιοργάνωση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού υλοποιείται πυρετωδώς , καθώς αυξάνονται οι  εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, οι οποίες  βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με αφορμή την σύγκρουση στην Συρία .

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι  αξιωματούχοι κατηγορούν την Ρωσία ότι επιτελεί  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  στην Συρία  με τους ανηλεείς βομβαρδισμούς .

Η «μάχη» όμως  δεν αφορά τους δυστυχισμένους Σύρους  αμάχους αλλά την πλήρη δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο άμεσος έλεγχος  αυτής μαζί με την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο αποτελούν τα «κλειδιά» του παγκόσμιου εμπορίου.

 

https://youtu.be/2xQ2ThJSZwg

https://youtu.be/z91kepEykL0?t=4

https://youtu.be/Rh0xp9D-jG8?t=3

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ