Εκκλησία

Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων διέκοψε την μισθοδοσία του Παλαιστίνιου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας- Αντίδραση από τον ίδιο με βαριές κατηγορίες για τον πατριάρχη

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ αιφνιδιαστικά διέκοψε την μισθοδοσία του μοναδικού Παλαιστίνιου Αρχιεπισκόπου,  επικαλούμενη  «τις τελευταίες θέσεις» του και την  μη  «σαφή υποστήριξη» του ιδίου σε  διάφορα θέματα του πατριαρχείου , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Middle East Monitor.

Η κίνηση της  μόνιμης διακοπής της μισθοδοσίας του Αρχιεπισκόπου  Σεβαστείας Attalla Hanna είχε ως στόχο «τον εκβιασμό και την άσκηση  πίεσης πάνω σε όλους τους αραβικής καταγωγής  κληρικούς», ανέφερε το γραφείο του σε μια ανακοίνωση του ιδίου .

«Ο Πατριάρχης Θεόφιλος [III] και Ιερά Σύναξη αποφάσισαν σήμερα να διακόψουν  τον μισθό του Αρχιεπισκόπου Attalla Hanna», ανακοίνωσε  το γραφείο του Αρχιεπισκόπου , προσθέτοντας ότι οι μισθοί των άλλων αραβικής καταγωγής κληρικών  επίσης «αυθαίρετα διακόπησαν» από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Επιπλέον το πατριαρχείο, σύμφωνα με το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων,   φέρεται να έλαβε και άλλα " μέτρα-τιμωρίες"  εναντίον των Αράβων κληρικών  συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης του αρχιμανδρίτη Χριστόφορου  από το μοναστήρι του στην Ιορδανία στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Hanna εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη και είπε ότι αναμένει  ο Πατριάρχης Θεόφιλος να μην λάβει "εκδικητικές αποφάσεις."

«Περιμέναμε ο πατριάρχης Θεόφιλος να είναι σοφότερος και πιο υπεύθυνος, για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση», δήλωσε ο Hanna, προσθέτοντας ότι επιθυμεί την  επίλυση των ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο. «Περιμέναμε να ενεργήσει ως ένας πνευματικός Πατέρας  και να μην λάβει εκδικητικές αποφάσεις μακριά από την πνευματικότητα της Εκκλησίας», δήλωσε ο Παλαιστίνιος κληρικός .

«Επί του παρόντος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο στάδιο και νέα πραγματικότητα. Φαίνεται ότι είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε  μια στάση που είναι αδύνατο να την δούμε  θετικά  σε σχέση με  τον πατριάρχη Θεόφιλο. Αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την πνευματική, ανθρωπιστική και πατριωτική μας πορεία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Hanna δήλωσε ότι «θα έπρεπε να τιμωρηθούν εκείνοι που καλούν για σύμπλευση με τον ισραηλινό στρατό κατοχής ή εκείνοι  που πωλούν κληροδοτήματα μας και εμπλέκονται σε συνωμοσίες κατά της χριστιανικής ύπαρξης στην περιοχή».

Ο ίδιος  σημείωσε επίσης ότι η διακοπή των μισθών των Αράβων κληρικών δεν τους  φοβίζει και δεν πρόκειται  να σταματήσει την αποστολή τους και το μήνυμά τους  θα  φτάσει  πολύ σύντομα σε όλους .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ