Κόσμος

Το άκρως μυστικό τεχνολογικά ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «podmoskovye» τέθηκε στην δύναμη του ρωσικού ναυτικού

Το κέντρο επισκευής πλοίων "Zvezdochka" παρέδωσε και εντάχθηκε επίσημα στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό,  το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «podmoskovye» (667BDRM «Dolphin» κωδικός ΝΑΤΟ ), στο οποίο πραγματοποιήθηκε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επισκευών και εξοπλισμού με άκρως μυστικά ρωσικά όπλα .

3818253_original

Κατά την τελετή υπογραφής για την παραλαβή του υποβρυχίου  παρέστησαν οι εκπρόσωποι της ανώτατης διοίκησης του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ο διοικητής του Βόρειου Στόλου , ο επικεφαλής της ναυτικής βάσης της Λευκής Θάλασσας , και ο επικεφαλής των ναυπηγείων United Shipbuilding Corporation, αλλά και εκπρόσωποι άλλων εταιρειών .

Η τελετή υπογραφής της παραλαβής  ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους  Tu-154 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τα νέα δεδομένα που χαρακτηρίζου το πυρηνοκίνητο  υποβρύχιο «ειδικού σκοπού» του Βόρειου ρωσικού στόλου είναι απόρρητες τορπίλες ( λέγεται ότι θα φέρει την περιβόητη Status -6), συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πύραυλοι οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό ( κάνουν λόγο για τοποθέτηση συστήματος πυραύλων tsirkon).

Διαθέτει επίσης  μικρά μη επανδρωμένα υποβρύχια που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι τύπων «Kashalot» και «Halibut».  Από τον οπλισμό έχουν διατηρηθεί μόνο 4 τορπιλοσωλήνες καθώς και το φορητό σύστημα αεράμυνας για αυτοπροστασία.

Το NPS BS-64 «Podmoskovye» κατασκευάστηκε  το 1986 ενώ τον Αύγουστο του 2015, με μια επίσημη τελετή το υποβρύχιο εισήλθε για εκσυγχρονισμό στο ναυπηγείο №15 «Zvezdochka».

Η Ρωσία έχει εντάξει σε όλους τους στόλους υποβρυχίων της,  την αποκαλούμενη δύναμη υποβρυχίων «ειδικού σκοπού» από υποβρύχια τα οποία διαθέτουν επιπρόσθετες δυνατότητες,  όπως μη επανδρωμένα βαθυσκάφη, πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές,  ώστε αυτά να κτυπήσουν τις ΗΠΑ από πολλά και διαφορετικά σημεία πλησίον των αμερικανικών ακτών, σε περίπτωση παγκοσμίου πολέμου .

Πρόκειται για την ρωσική δύναμη κρούσης στρατηγικών πληγμάτων με ειδικούς πυραύλους που εκτοξεύονται ενώ το υποβρύχιο είναι σε μεγάλο βάθος.

Αυτό το  «θανατηφόρο υποβρύχιο » έχει καίρια αποστολή σε έναν  ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

dsc00319kopiya

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια  του εκσυγχρονισμού του και των θαλάσσιων δοκιμών που διήρκεσαν κατά τη διάρκεια  Νοεμβρίου  Δεκεμβρίου 2016, το υποβρύχιο πραγματοποίησε  πολλές εξόδους στη θάλασσα, δοκιμάζοντας επιτυχώς όλα τα συστήματα και το μυστικό εξοπλισμό του .

Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραμέτρων του πλοίου που καθορίζονται στο αρχικό σχέδιο.

https://youtu.be/ZUSTS2Y_w1M

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ