Κόσμος

Τουρκία: Συνελήφθησαν ως γκιουλενιστές ο «βασιλιάς του ντονέρ» κι ένας πανεπιστημιακός

Ένας από τους βασικούς συμβούλους του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από τις τουρκικές Αρχές ο υποκινητής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο Φατίχ Γκιουρσούλ, ένας από τους κύριους συμβούλους του γενικού γραμματέα του κεμαλικού, κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνελήφθη και προφυλακίσθηκε στην Άγκυρα έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης.

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Γκιουρσούλ είχε παυθεί από τα καθήκοντά του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, στο πλαίσιο των διώξεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους τομείς, από τον στρατό έως την παιδεία και τα μέσα ενημέρωσης.

Έκτοτε ο κ. Γκιουρσούλ δεν συμβουλεύει πλέον «ενεργά» το CHP, αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε και την οποία επικαλείται το πρακτορείο Dogan.

Ο επικεφαλής σημαντικής αλυσίδας εστιατορίων κεμπάμπ Αλί Οζτσάν, ο επονομαζόμενος «βασιλιάς του ντονέρ», συνελήφθη επίσης, καθώς είναι κι αυτός ύποπτος ότι ανήκει στο δίκτυο του Φ. Γκιουλέν, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...