Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Η κυβέρνηση Τραμπ δεν μπορεί να αντιστρέψει την «πράσινη» πολιτική

Τις αμφιβολίες του εξέφρασε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με την αλλαγή των πολιτικών για το περιβάλλον από τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθώς πολλές «πράσινες» πολιτικές έχουν ήδη εδραιωθεί.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία την 20ή Ιανουαρίου, έχει δηλώσει δημόσια πως δεν πιστεύει ότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι πραγματικότητα και σκοπεύει να ονομάσει έναν αμφισβητία της κλιματικής αλλαγής, τον πολιτειακό υπουργό Δικαιοσύνης της Οκλαχόμας, Σκοτ Προύιτ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος αναμένεται επίσης να διορίσει άλλο ένα πρόσωπο που θεωρεί πως δεν υφίσταται η κλιματική αλλαγή, την Κάθι ΜακΜόρις Ρότζερς, επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο απερχόμενος Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέτρεψε την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε προτεραιότητα της κυβέρνησής του και ο Μπάιντεν επισήμανε πως πολλοί επιχειρηματίες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι πολιτικές που προώθησε είναι λογικές και από οικονομική άποψη.

«Υπάρχει ένα κοινό το οποίο διαπερνά τις κομματικές γραμμές. Ανεξάρτητα του εάν η επόμενη κυβέρνηση είναι τόσο επιθετική όσο ήμασταν εμείς-και δεν υποστηρίζω ότι θα είναι-δεν μπορούν να αντιστρέψουν το κύμα» των πολιτικών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, είπε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε μια εκδήλωση για το περιβάλλον στον Καναδά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...