Πολιτική

Συνεχίζει την κοροϊδία η κυβέρνηση: Μόνο για ένα χρόνο η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά και όχι για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση (βίντεο)

Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία  για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών.

Ωστόσο αυτή θα έχει ισχύ, μόνο για ένα χρόνο, μέχρι 31/12/2017, όπως προκύπτει από το κείμενο της τροπολογίας και όχι «για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση», όπως είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει:

«Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε επίσης και μέτρα στήριξης των νησιών της πρώτης γραμμής, που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Για αυτά τα νησιά, του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου αποφασίσαμε να αναστείλουμε, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, την αύξηση του ΦΠΑ.

Η εξίσωση του ΦΠΑ είναι ένα μέτρο που είμαστε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε και θα εφαρμόσουμε, όχι όμως την ώρα που οι συμπολίτες μας εκεί, σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.».

Το μέτρο αυτό θα έχει συνολικό κόστος 50 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τα νησιά: Λέσβος, Σάμος, Χίος και τα Δωδεκάννησα (πλην Ρόδου και Καρπάθου).

Για τη συγκεκριμένη τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Τετάρτη, θα υποβάλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η τροπολογία θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που συζητείται από την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ