Αρχείο

Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι: Πρώην κατάδικος στην «υπόθεση Εργκένεκον» μιλά για «κατοχή» 16 βραχονησίδων από την Ελλάδα! - Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος μίλησε ξανά για «σύνορα καρδιάς» και για «γκιαούρηδες»

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Συνεχίζεται το απίστευτο κρεσέντο προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς σήμερα την σκυτάλη των δηλώσεων κατά της χώρας μας ανέλαβε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Νουμάν Κουρτουλούς, ο οποίος εμμέσως, αλλά εννοώντας κυρίως την Ελλάδα, χρησιμοποίησε την λέξη γκιαούρης.

Συγκεκριμένα δήλωσε:«Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας» δήλωσε κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ΑΚΡ στην Καστάμονου, θυμίζοντας τα επανειλλημένα λόγια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί «συνόρων της καρδιάς».

Ο ίδιος είπε στη συνέχεια ότι ο πιο σημαντικός πυλώνας για την Τουρκία είναι εκείνος του πολιτισμού, ενώ ανέφερε ότι «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».

Για οσους δεν γνωρίζουν, Γκιαούρηδες λέγανε κοροϊδευτικά οι μουσουλμάνοι τους χριστιανούς, από το τουρκ. giaur=άπιστος.

Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι για τους Τούρκους, λέγοντας «γκιαούρης», δεν εννοούν τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, καθώς πρόκειται για ένα όνομα που αποδίδεται στους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. «Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία» διευκρίνισε ο ίδιος.

Και οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τέλος, καθώς μόλις δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι «τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος», αδιαφορώντας για τις Διεθνείς Συνθήκες, το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά από έναν πρώην κατάδικο στην «υπόθεση Εργκένεκον», ονόματι Μαχίρ Ακκάρ, ο οποίος έκανε μήνυση σε βάρος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πρώην προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ και του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, για την «παράβλεψη κατοχής 16 βραχονησίδων από την Ελλάδα».

Ο Ακκάρ κινείται στην ίδια… γραμμή με την τουρκική αντιπολίτευση και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που έθεσε πρόσφατη ερώτηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, με θέμα το Αιγαίο.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει σκηνικό έντασης. Ειδικά οι δηλώσεις ενός πρώην κατάδικου της υπόθεσης «Εργκένεκον» δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.

Το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο, ισλαμιστές και κεμαλιστές είναι έτοιμοι να στήσουν προβοκάτσια κατά της χώρας μας. Ελπίζουμε πως το ελλαδικό πολιτικό κατεστημένο και ειδικότερα η κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι καιροί είναι πονηροί και χρειάζεται εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ