Αρχείο

ΣΟΚ-Η Τεχεράνη διαθέτει στρατιωτική βάση στη Συρία ! Κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής Ισραηλινών- Ιρανών και Αμερικανών

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Συρία και έξω από το παιχνίδι αυτό δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει το Ιράν το οποίο πολεμάει εδώ και τρία χρόνια τους τζιχαντιστές.

Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι η χώρα του σε "συνεργασία" με την Ρωσία  έχουν δημιουργήσει μια κοινή στρατιωτική βάση στη Συρία, ως μέρος ενός συνασπισμού που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

iran-revolutionary-guards

Ο γραμματέας του ανώτατου εθνικού συμβουλίου ασφαλείας του Ιράν  (SNSC) Akli Shamkhan ανακοίνωσε  ότι η Ισλαμική δημοκρατία και η Ρωσία παρέχουν στον συριακό στρατό και στους υποστηρικτές του ,   συμβουλευτική βοήθεια σε αυτήν την στρατιωτική βάση, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ISNA.

Ο ίδιος τόνισε ότι  η Τεχεράνη και η Μόσχα «απολαμβάνουν» την στρατιωτική συνεργασία τους, ειδικά  όσον αφορά το συριακό ζήτημα και  πρόσθεσε ότι το Ιράν  επιτρέπει στην Ρωσία να χρησιμοποιεί τον ιρανικό εναέριο χώρο  στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας.

Ο Ιρανός αξιωματούχος σημείωσε ότι  η Ρωσία είναι σύμμαχος του Ιράν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση  από την άλλη πλευρά μαθαίνοντας τα «νέα» περί ιρανικής στρατιωτικής βάσης εντός του συριακού εδάφους, κτύπησε «κόκκινο συναγερμό».

Η παρουσία Ιρανών σε Λίβανο και Συρία τόσο κοντά στο εβραϊκό κράτος αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους «εφιάλτες» του Τελ  Αβίβ .

Ειδικότερα μετά και την στρατιωτική αναβάθμιση της οργάνωσης Χεζμπολάχ  και την απόκτηση πολύτιμης πολεμικής εμπειρίας  στο πιο δύσκολο είδος πολέμου,  αυτό του αστικού, τα πράγματα μεταβάλλονται ραγδαία στην περιοχή.

Ρωσικά αμυντικά ινστιτούτα αναφέρουν ότι το Ισραήλ δεν θα μείνει αμέτοχο από τα τεκταινόμενα στην Συρία και θα επέμβει με χερσαίες δυνάμεις και αυτό, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη και λίαν επικίνδυνη κατάσταση.

Οι Ιρανοί δημοσιοποίησαν ότι την βάση την έχουν από κοινού  με τους Ρώσους , μόνο που αυτό δεν ανταποκρίνεσαι και τόσο στην πραγματικότητα, διότι οι συγκεκριμένοι είναι ιδιαίτερα μυστικοπαθείς .

Απλά έδωσαν την δυνατότητα στην Ρωσία να  μετακινείται εντός  του ιρανικού εδάφους και εναέριου χώρου και πήραν αντάλλαγμα μια βάση. Εάν αυτή η βάση αποκτήσει αεροδρόμιο τότε το Ισραήλ απειλείται πιο σοβαρά από ποτέ  στην ιστορία του.

special-forces

Μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα από ότι διαφαίνεται το συριακό έδαφος έχει μοιρασθεί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση χωρίς όμως να έχει ερωτηθεί φυσικά ο συριακός λαός.

Το θέμα είναι ότι αυτήν την «μοιρασιά» δεν την έχουν αποτυπώσει στο χαρτί Ρώσοι και Αμερικανοί και αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμη και της πολεμικής εμπλοκής σε συνδυασμό  όμως και άλλων αρνητικών γεγονότων.

 

https://youtu.be/_V5FvQUD66o?t=17

https://youtu.be/XHmzqSqEV9k?t=23

https://youtu.be/2M8qsG-Ijk0?t=6

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ