Αρχείο

Ραγδαίες εξελίξεις: 300 Τούρκοι πάνε κατευθείαν επάνω στους άγριους Τσετσένους μαχητές του Καντίρωφ στην Συρία!


Το τουρκικό γενικό επιτελείο μετά το «στραπάτσο» που έπαθε ο τουρκικός στρατός στην πόλη Αλ Μπαμπ και θέλοντας να βγει από την δύσκολη θέση,  αποστέλλει 300 επίλεκτους άνδρες των ειδικών δυνάμεων , για την συνέχιση της επιχείρησης  «Ασπίδα του Ευφράτη».

Πρόκειται για άνδρες των ειδικών δυνάμεων  της 11ης Ταξιαρχίας καταδρομών που έχουν έδρα την δυτική επαρχία Ντενιζλί ,  οι οποίοι αναχώρησαν  από  το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσαρντάκ , είπε η πηγή, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στα μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο άμυνας απέστειλε  στη Συρία δύο μεγάλες στρατιωτικές μονάδες Τσετσένων μαχητών του φιλορώσου κυβερνήτη Μ.Καντίρωφ .

Αυτό το ειδικό τάγμα Ρώσων commandos αποτελείται από τις μονάδες   «Ανατολή» και «Δύση», και  στελεχώνεται ως επί το πλείστον με  σκληροτράχηλους πολίτες  της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

Οι μονάδες αυτές σχηματίστηκαν  το 2003. Είναι  πολύ καλά εκπαιδευμένοι  και έχουν μεγάλη εμπειρία σε μάχες με αντάρτες της Τσετσενίας , ενώ πολέμησαν και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Γεωργία.
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/806792110166798336

630_360_1456208324-4057-kadyrovcy-na-donbasse-foto-reutersΔεδομένου ότι οι μονάδες αυτές διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία του πολέμου σε ορεινό και δασώδες έδαφος είναι ειδικευμένες σε εκτέλεση αποστολών  αναζήτησης και κρούσεως.

Πληροφορίες φέρουν να είναι δυνατή η παρουσία τους στην  Λατάκια και  Χαλέπι με σκοπό να  προστατεύσουν τις ρωσικές βάσεις Hmeymim και Ταρτούς, και να συμμετέχουν σε ενδεχόμενες  πράξεις εξεγέρσεων εναντίον των ισλαμιστών.

Στο στρατό του Άσαντ συμμετέχει ήδη Τάγμα από την  Τσετσενία με χίλιους  εθελοντές. Οι άντρες αυτοί έχουν αποδείξει ότι αποτελούν ικανότατους μαχητές και αυτό οι Τούρκοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους .

Εκτός από αυτό οι  Τσετσένοι μουσουλμάνοι σουνίτες στο θρήσκευμα  θα συμβάλουν και  στην βελτίωση των σχέσεων με τον πληθυσμό της Συρίας και τον συριακό  στρατό .

Πληροφορίες όμως ανεπιβεβαίωτες αναφέρουν ότι Ρώσοι και Τούρκοι θα συμμετέχουν σε αστικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.  

rusia-22

Τούρκοι και Ρώσοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων θα συναντηθούν και στην πόλη Αλ Μπαμ , για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα Μόσχας και Άγκυρας αντίστοιχα.

Εφόσον ο Ερντογάν «προωθείται» συνεχώς νότια μέχρι το Χαλέπι  και την Αλ Μπαμπ και δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τουρκίας,  ΗΠΑ και Ρωσίας για το καθεστώς μετά την ολοκληρωτική εξουδετέρωση του ISIS , όλα τα σενάρια είναι ανοικτά ακόμη και της εμπλοκής Ρώσων Τσετσένων και Τούρκων στην ίδια περιοχή.

Το «χαρτί» των Τσετσένων του Καντίρωφ που «παίζει» ο Πούτιν αφορά την προώθηση των ρωσικών συμφερόντων στην Συρία με αποτροπή κατάληψης από Τούρκους περιοχών που που ανήκουν στην ρωσική δικαιοδοσία.

Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση μετά την πτώση του Χαλεπίου «βρωμάει» μπαρούτι ανάμεσα σε χώρες που πολεμούν για να διώξουν τους ισλαμιστές , ενώ αναλυτές τονίζουν ότι  η «επόμενη ημέρα» στην Συρία ίσως αποδειχτεί πολύ χειρότερη από όλο το προηγούμενο διάστημα.      

 

https://youtu.be/zT3K25gt5_4

 

https://youtu.be/QSZ2roNjPp0?t=3

 

https://youtu.be/lcHG13CITxA?t=1

 

https://youtu.be/cicx7TJexW0?t=2

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ