Εθνικά θέματα

«Πυρετός» στο Αιγαίο: Σε πολεμικές προετοιμασίες το Πολεμικό Ναυτικό - Ελλάδα, Αίγυπτος και Ισραήλ στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία (φωτογραφίες, βίντεο)

Άσκηση «πολεμικής ετοιμότητας», η οποία έχει σαν στόχο και σκοπό να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα θα διεξαχθεί από 08 έως 17 Δεκεμβρίου 2016.

Η άσκηση ”ΝΑΙΑΣ 16”, θα διεξαχθεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού πελάγους και θάλασσας Κυθήρων. Ο Στόλος είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς πρόκειται για τεχνική-τακτική άσκηση INVITEX μεσαίας κλίμακας με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες διάφορων μορφών πολέμου, ναυτικής αποτροπής και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών.

Η άσκηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή προσωπικού και αεροναυτικών μονάδων από Ελλάδα, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ισραήλ, Κατάρ και Τυνησία καθώς και μονάδων των μόνιμων ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG2 και SNMCMG2.

Είναι πλέον σαφές, πως η χώρα μας θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οξύνει στο μέγιστο τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Μήνυμα όμως θέλουν να περάσουν η Αίγυπτος και το Ισραήλ προς την Τουρκία, καθώς η συμμετοχή τους στην άσκηση δεν είναι διόλου τυχαία.

Μάλιστα η χώρα μας και η Αίγυπτος όπως φαίνεται έρχονται πιο κοντά, με την Τουρκία πλέον να χάνει τον ύπνο της το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα έλαβε χώρα κοινή αεροναυτική άσκηση μεσαίας κλίμακας με την κωδική ονομασία «Μέδουσα 3/2016» με την συμμετοχή των Ελληνικών ΕΔ και των αντίστοιχων της Αιγύπτου.

Στην άσκηση ”ΝΑΙΑΣ 16”, από ελληνικής πλευράς, το ΠΝ συμμετέχει με φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλακάτους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα, και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα συμμετέχουν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση Πλοίων και προσωπικού στο Ναύσταθμο Κρήτης, την εκπαίδευση προσωπικού στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ-NMIOTC) και την διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την εκτέλεση των τεχνικών αντικειμένων και την διεξαγωγή του τακτικού παιγνίου εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώνεται με τον επανάπλου των μονάδων και την απενημέρωση (HWU) που πρόκειται να λάβει χώρα στο Ναύσταθμο Κρήτης.

https://www.youtube.com/watch?v=VfzMIIT3pgc

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=_TntWrROLGs

Την ίδια στιγμή, Ελλάδα και Κύπρος στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας, καθώς διεξήχθει συνεκπαίδευση των Κυπρίων Κομάντο με τους συναδέλφους τους της Διακλαδικής Διοίκησης των Ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, σε χώρους εκπαιδεύσεως της «ΔΔΕΕ «και εντός των κατοικημένων περιοχών ! 

1

2 4 6

https://www.youtube.com/watch?v=CI3Z4oging8
Η συνεκπαίδευση μεταξύ Ελληνικών Μονάδων των Ειδικών επιχειρήσεων και των αντίστοιχων του ΓΕΕΦ, έγιναν σε ένα ευρύ φάσμα σχετικών αντικειμένων όπως η εκτέλεση αλμάτων ελευθέρας πτώσης, αγώνας εκ του συστάδην και αεροκίνηση ομάδων Καταστροφέων που θα δράσουν πίσω από τις Εχθρικές Γραμμές !

Στο παιχνίδι ετοιμότητας μπαίνει και η ΠΑ, καθώς τα ανώτερα στελέχη προετοιμάζονται για ένα θερμό επεισόδιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), παρουσία του Αρχηγού ΤΑ (A/TA), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, σύσκεψη των Διοικητών των Μονάδων του Αρχηγείου.

zz8z2028

zz8z2048

zz8z2021
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ανάλυση μειζόνων θεμάτων αρμοδιότητας του ΑΤΑ και των Μονάδων ευθύνης του, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων, προκειμένου να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες από τον Αρχηγό TA, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των Μονάδων.

Ανησυχία ίσως υπάρχει και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η που είχε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, με τον Διοικητή της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ στην Ευρώπη.


Οι ΕΔ φαίνονται πανέτοιμες και τα στελέχη βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Η Τουρκία χάνει πλέον γεωπολιτικά, καταρρέει οικονομικά και όπως αναφέρουν ειδικοί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...