Πολιτική

Πυρά από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2016.

Για έναν απερχόμενο και πανικόβλητο πρωθυπουργό κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

«Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους.
Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς.

Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα.

Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

KKE: Προκλητική κοροϊδία τα διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα

Ως «προκλητική κοροϊδία που διανέμει ψίχουλα» χαρακτηρίζει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ αναφέρει στο σχόλιο του ότι «η μεγάλη επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής, πανεργατικής σημερινής απεργίας οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ:

«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.

Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές - ψίχουλα.

Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα.»

Ποτάμι: Επιβαλλόταν να γίνει αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

«Λίγο πριν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνταξιούχους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Ποτάμι.

«Θα είχε αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Έτσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα.

Όσο για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει όπως επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο το Ποτάμι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ