Αρχείο

Πολάκης για σύστημα Υγείας: Αν πιάσουν οι ευχές των ασφαλισμένων, δεν θα λιώσουν τα κόκκαλά μας

«Από το 2017, ξημερώνει μια άλλη μέρα για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μαζί με την παρέμβασή μας για τους ανασφάλιστους, αν πιάσουν οι ευχές των ασφαλισμένων που μας στέλνουν, δεν θα λιώσουν τα κόκκαλά μας. Για πρώτη φορά το δημόσιο σύστημα ισορροπεί, ενισχύεται και σε προσωπικό και με χρηματοδότηση, και όσο και αν κρύβεται αυτή η αλήθεια, ο κόσμος το νιώθει. Για αυτό και θα πετύχουμε». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση έκλεισε την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2017. Ταυτόχρονα, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους ότι με τις πολιτικές τους οδήγησαν το δημόσιο σύστημα υγείας, σε πλήρη κατάρρευση.

«Ποτέ τόσοι λίγοι δεν είχαν κάνει τόσο κακό και δεν έριξαν τόση λάσπη θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάθει άνοια», τόνισε ο κ. Πολάκης ενώ συνέχισε, κάνοντας έναν απολογισμό για το τι παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση «από αυτούς» όπως είπε, «που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο». «Παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας σε πλήρη κατάρρευση. Αποδιοργανωμένο, υποστελεχωμένο, με έναν ΕΟΠΥΥ φτιαγμένο στο πόδι, χειρουργεία χωρίς υλικά, με συμβάσεις που είχαν λήξει και χωρίς καθόλου υποστήριξη των λειτουργιών του», υπογράμμισε.

Ο κ. Πολάκης μίλησε ακόμα για ένα σύστημα υγείας που είχε συνολικές απώλειες προσωπικού 7.000 άτομα», τονίζοντας ότι «από πέρυσι τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα και στις εποχές της στενότητας, και τον πόλεμο των δανειστών, οι προσλήψεις που έγιναν, φθάνουν αθροιστικά στα 3.551 άτομα» και πρόσθεσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και είναι έτοιμοι για να διοριστούν 8.218 μόνιμοι γιατροί με εξασφαλισμένες πιστώσεις, ενώ για πρώτη φορά τα νοσοκομεία δεν πρόκειται να βάλουν χρέος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...