Αρχείο

Παρέδωσαν το κέντρο της Αθήνας στους αναρχικούς για να το κάψουν στη... μνήμη του Γρηγορόπουλου - Εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για διακριτική παρουσία

Οι αναρχικοί ετοιμάζονται να μετατρέψουν και πάλι το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Εξοπλίζονται και προειδοποιούν μάλιστα τους κατοίκους να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους, αλλά η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που γνωρίζει πολύ καλά τα σχέδια τους κάνει πώς δεν... καταλαβαίνει. Οι εντολές που έχει δώσει είναι για «ήπια» δράση της στιγμή που αναρχικοί από το μεσημέρι έχουν δείξει τις διαθέσεις τους.

Αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας είναι αδιάβατο και παραδομένο στους αναρχικούς. Κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει και οι πολίτες υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία παραμένοντας ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητα τους επί ώρες στην προσπάθεια τους να φύγουν ή να πάνε στις δουλειές ή τα σπίτια τους. Παραδόθηκε το κέντρο της Αθήνας στους αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές να κάνουν ότι γουστάρουν.

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας βρήκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους φυλλάδια με τα οποία οι αντιεξουσιαστές του προειδοποιούν να τα απομακρύνουν ειδικά σήμερα. Τα φυλλάδια, που φέρουν την υπογραφή αναρχικών ομάδων, «ενημερώνουν» πως ειδικά σήμερα, δηλαδή την ημέρα της επετείου από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, τα αυτοκίνητα «κινδυνεύουν», από τις «στρατιωτικές επιθέσεις του κράτους».

Οι συντάκτες των φυλλαδίων μάλιστα χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητα «μικρή ιδιωτική φυλακή» και με... μεγάλη διάθεση κατανόησης σημειώνουν πως, σε περίπτωση που η φυλακή αυτή είναι «αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου», τότε, πολύ ευγενικά, «υπενθυμίζουν» την δυνατότητα να την απομακρύνουν την συγκεκριμένη ημέρα!

Η Αστυνομία θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε συλλήψεις όσων έβαλαν αυτά τα φυλλάδια στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα και με εντολή άνωθεν έχει παραδώσει το κέντρο της Αθήνας, παραμονές Χριστουγέννων στους αναρχικούς για να το κάνουν γης Μαδιάμ.

Ήδη, στις 12:30 δημιουργήθηκε ένταση στην οδό Ακαδημίας όταν ομάδα αναρχικών έριξε πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών. Μάλιστα οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά και σε ένα κάδο σκουπιδιών. Ήταν το πρώτο δείγμα για το τι αναμένεται να συμβεί το απόγευμα και το βράδυ.

Και λέμε το απόγευμα γιατί συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς έχουν καλέσει σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Σε ότι αφορά τώρα τα μέτρα τάξης, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ το σύνολο της αστυνομίας στην Αττική είναι σε ετοιμότητα. Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...