Κοινωνία

Ο Ομπάμα ετοίμασε νόμο «τύπου Μακάρθι» που κρίνει παράνομα τα «εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης» στις ΗΠΑ

Ένα νέο νομοσχέδιο κατά της εναλλακτικής ενημέρωσης με προπέτασμα καπνού την  «αντι-ρωσική προπαγάνδα» μετουσιώνεται σε νόμο, ο οποίος θα  καθιστά παράνομες χιλιάδες εναλλακτικές  ιστοσελίδες των μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της υποτιθέμενης πανίσχυρης «ρωσικής προπαγάνδας», η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο με αριθμό H.R.6393, με το οποίο θα κρίνονται παράνομες χιλιάδες ιστοσελίδες που θα «συμπεριφέρονται» φιλικά στην Μόσχα.

Το νομοσχέδιο αυτό μας γυρίζει πίσω στην εποχή του περιβόητου βουλευτή Μακάρθι και της περιβόητης επιτροπής του που «σάρωσε» τα δημοκρατικά ιδεώδη σε μια χώρα που  υποτίθεται ότι υπερασπίζονταν την ελεύθερη έκφραση του λόγου και της δημοσιογραφίας.

Πρόκειται για  μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση με αστυνομικού τύπου  «μέτρα» της  συγκεκαλυμμένης , όπως την ονομάζει,  «ρωσικής επιρροής» στην Αμερική.

Ανησυχητικό είναι  επίσης το γεγονός που ερμηνεύει  ο ορισμός,  του τι ακριβώς συνιστά «ρωσική επιρροή», καθώς και τι  θα περιλαμβάνουν οι  αναφορές... σε λεγόμενες ιστοσελίδες «ψεύτικων ειδήσεων».

Οι ορισμοί περιλαμβάνουν την χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, με συγκεκαλυμμένη μετάδοση, παραπληροφόρησης και πλαστογραφίας, καθώς και την χρηματοδότηση παραγόντων  επιρροής στις ΗΠΑ.

Είναι εύκολο να δούμε πώς αυτός ο νόμος, εάν περάσει από τη Γερουσία και υπογραφεί από τον πρόεδρο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά χιλιάδων ιστοσελίδων που υποτίθεται ότι μεταδίδουν  «ψεύτικες ειδήσεις » .

mccmacctryhtt000-medium

Στις 24 Νοεμβρίου, η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο επικαλούμενη  "εμπειρογνώμονες", οι οποίοι ισχυρίστηκε  ότι η ρωσική προπαγάνδα βοήθησε να εκλεγεί ο Ν.Τραμπ.

"Δύο ομάδες ανεξάρτητων ερευνητών  διαπίστωσαν ότι οι Ρώσοι είχαν αξιοποιήσει αμερικανικής κατασκευής τεχνολογικές πλατφόρμες με σκοπό την νόθευση της  δημοκρατίας στις ΗΠΑ σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη στιγμή, με την υποψηφιότητα ενός ατόμου (σαν τον Τραμπ) που  αξιοποίησε   ένα ευρύ φάσμα λαϊκής οργής για να διεκδικήσει το Λευκό Οίκο. Η πολυπλοκότητα των ρωσικών τακτικών περιέπλεξαν Facebook και  Google που προσπάθησαν να πατάξουν τις  «ψεύτικες ειδήσεις», μετά από καταγγελίες ", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AP.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα PropOrNot,  δημοσίευσε μάλιστα και μια λίστα με τις υπό έρευνα  εναλλακτικές  ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Drudge Report, Zero Hedge, activist Post, και πολλές άλλες .

Η ηλεκτρονική εφημερίδα προσπαθεί να κατονομάσει έμμεσα ότι οι συγκεκριμένες  ιστοσελίδες είτε χρησιμοποιούνται άμεσα ή συγκεκαλυμμένα από τους Ρώσους για  προπαγάνδα στις ΗΠΑ .

Πρόκειται στην ουσία για «κυνήγι μαγισσών» στην Αμερική που μόλις τώρα ξεκίνησε και το οποίο αφορά την πάλη της νέας τάξης πραγμάτων και των ίδιων των κρατών, όπως η Ρωσία .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...