Αρχείο

Οι «μάσκες πέφτουν»: Έκκληση για βοήθεια από την Συριακή «μετριοπαθή αντιπολίτευση» προς το Ισραήλ - Κατάρριψη συριακού μαχητικού από τους τζιχαντιστές - (Βίντεο)


του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Οι μάσκες πέφτουν πλέον, καθώς γίνεται ολοένα και ξεκάθαρο για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η λεγόμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση» στην Συρία.

Σε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που για πρώτη φορά φέρνει στην δημοσιότητα ελληνικό μέσο, ο Fahd Al-Massri καλεί πίσω στην Συρία τους.... εκτοπισμένους Ισραηλινούς.

Το βίντεο:
https://twitter.com/MIG29_/status/804778460673691649

Συγκεκριμένα λέει πως παρά τις καταστροφές των συναγωγών και των οικειών της ισραηλινής κοινότητας στην Συρία, οι εκτοπισμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω, καθώς ο ισραηλινός πολιτισμός αποτελεί... κληρονομιά της Συρίας.

Πρόκειται για μία έμμεση έκκληση προς την ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, να εισβάλλει στην Συρία, καθώς πλέον, «μετριοπαθείς» και ισλαμιστές χάνουν έδαφος και προσπαθούν την έσχατη στιγμή να σωθούν.

Σε αυτό το σημείο, θα ήταν ορθό να τονίσουμε πως η στάση του κράτους του Ισραήλ είναι εντόνως περίεργη. Το Ισραήλ έχει πει επανειλημμένως ότι δεν θέλει να εμπλακεί στον εμφύλιο της Συρίας, αλλά έχει επίσης προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει προηγμένα όπλα, όπως ιρανικούς πυραύλους εδάφους-αέρος μεγαλύτερου βεληνεκούς και ακριβείας, να περάσουν τα σύνορα προς τους μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, οι οποίοι είναι σύμμαχοι του Ασαντ.

Στο παρελθόν μάλιστα οι ισραηλινοί είχαν πλήξει στόχους εντός του εδάφους της Συρίας. Θα λέγαμε πως η σύγκρουση στην Συρία εξυπηρετεί το Ισραήλ, καθώς ήθελε και θέλει να δει να αποδυναμώνεται τόσο η Χεζμπολάχ, που μάχεται στο πλευρό του Άσαντ, όσο και το Ιράν που βοηθάει την Συρία.

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΜΕ MANPADS ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ

Ένοπλοι αντάρτες, κατέρριψαν ανατολικά του Χαλεπίου συριακό αεροσκάφος, τύπου ''Aero L-39 Albatros''. Και τα δύο πληρώματα του αεροσκάφους βρήκαν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάρριψη έγινε με manpads, όπου οι τζιχαντιστές προμηθεύονται κυρίως από τους Τούρκους το Κατάρ, την Σ. Αραβία αλλά και τους Ισραηλινούς.

Κατά το παρελθόν μάλιστα η CIA και οι σύμμαχοί της στην περιοχή σχεδίαζαν την αποστολή διαφόρων τύπων αντιαεροπορικών όπλων στους ισλαμιστές για να καταρρίψουν τα αντίπαλα μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως όλα δείχνουν ο πόλεμος στην Συρία θα έχει απρόβλεπτες καταστάσεις, με τα χειρότερα να έπονται...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ