Αρχείο

Οι ελληνικές εταιρείες «φαντάσματα» στην Βουλγαρία και η υποτιθέμενη χαμηλή φορολογία και ανάπτυξη σε μια διαλυμένη χώρα

Τρεις στις  τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Βουλγαρία υπάρχουν μόνο στα χαρτιά λόγω φοροδιαφυγής, σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, καταρρίπτοντας ένα ακόμη  σαθρό επιχείρημα περί υποδειγματικής προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από την χώρα αυτή .

«Από τα 14 000 ελληνικές επιχειρήσεις που υπάρχουν  στη γειτονική χώρα, μόνο οι 3.000 είναι πραγματικά ενεργές", αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος επικαλούμενος  τα δεδομένα αυτά.

Ο πρώην Έλληνας πρέσβης στη Σόφια κ. Δημοσθένης Στωίδης δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite σε συνέντευξή του, ότι στις 14400 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα  στη Βουλγαρία από το Μάιο  προστέθηκαν 2000  κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων και μόνο μηνών.»

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες εταιρείες που έχουν συσταθεί από τους Έλληνες στη Βουλγαρία, προκειμένου να αποφύγουν  την βαριά και δυσβάσταχτη φορολογία στην Ελλάδα και όχι μόνο για να επωφεληθούν από το χαμηλότερο εταιρικό συντελεστή που επιβάλλεται από την Βουλγαρία στις ξένες επενδύσεις», δήλωσε ο ίδιος .

photo_verybig_177973

Μέσα σε ελάχιστο διάστημα άνοιξαν 60.000 ΑΦΜ από Έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να διευκολυνθούν οι τραπεζικές συναλλαγές τους και να επισπευτεί η αγορά πρώτων υλών που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία τους.

Οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία από ένα τέτοιο φαινόμενο είναι δραματικές και οδηγούν σε «φαύλο κύκλο», αφού όχι μόνο παραλύει ο παραγωγικός της ιστός του επιχειρείν με ταυτόχρονη άνοδο του ποσοστού ανεργίας, αλλά παράλληλα καταγράφεται σημαντική μείωση των κρατικών εισφορών από το μεταναστευτικό επιχειρηματικό «κύμα».

Τα συνολικά έσοδα των εταιρειών με ελληνική συμμετοχή στη Βουλγαρία κινούνται στα 5 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ τα συνολικά τους κέρδη ήταν στα τέλη του 2014 περίπου 100 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική τους κατανομή, οι περισσότερες από τις εταιρείες με ελληνική συμμετοχή (περίπου 5.900) είναι εγκατεστημένες στην Σόφια.

Περίπου οι μισές εταιρείες με ελληνική συμμετοχή (7.000) είναι εγκατεστημένες στην πλησίον των ελληνικών συνόρων περιφέρεια Blagoevgrad. Μόνο στην πόλη του Πετρίτσι είναι εγκατεστημένες περίπου 3.500 εταιρείες και στο Sandanski άλλες 1.900. Η περιφέρεια Φιλιππούπολης συγκεντρώνει περίπου 1.000 εταιρείες με ελληνική συμμετοχή, το Χάσκοβο 350, το Μπουργκάς και η Βάρνα από περίπου 200, το Smolyan 100 και το Kardzhali 85.

Ανάπτυξη όμως στην Βουλγαρία δεν ήρθε , οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί, η ζωή πανάκριβη, οι υπηρεσίες είναι φθηνές αλλά για «λίγους».

Παντού βασιλεύει ο νόμος της μαφίας , ενώ ναρκωτικά, γυναίκες, τζόγος και άλλες ύποπτες επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένης της πώλησης όπλων ανθούν μια χαρά στην χώρα.

Ο λαός στενάζει στην πείνα την ανέχεια και την κακομοιριά, εξανεμίζοντας τα όνειρα  του για τον καπιταλισμό.

Εκεί οδηγούν τους λαούς στην πλήρη και ολοκληρωτική εξαθλίωση χωρίς οίκτο και χωρίς τέλος.

Η Ελλάδα μας ακόμη και τώρα εάν συνέλθει και διώξει τους δυνάστες της ολοκληρωτικά με τις κλοτσιές και πάρει να ηνία του κράτους κηρύσσοντας παράνομες όλες τις ιδιωτικοποιήσεις παντού, έχει μια ελπίδα να ανακάμψει μέσα σε πολύ μικρό διάστημα , σώζοντας τις επόμενες γενιές από την υποδούλωση και την σκλαβιά της νέας τάξης πραγμάτων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...