Αρχείο

Ξεκίνησε οικονομικός πόλεμος Σαουδαράβων Σεΐχηδων με Τραμπ-Η Σ.Αραβία αναστέλλει τις επενδύσεις στις ΗΠΑ

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε την πλήρη αναστολή των επενδύσεων της  στις ΗΠΑ, εφ 'όσον το Ριάντ ανακαλύπτει πώς δεν δύναται πλέον  να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ν.Τραμπ, λόγω ενός νόμου.

Οι σεΐχηδες ξανασκέφτονται ολόκληρη την «οικονομική στρατηγική» τους   σε σχέση με τις  ΗΠΑ λόγω μεγάλων "διαφωνιών" με την νέα κυβέρνηση και την έως τώρα στάση του δισεκατομμυριούχου προέδρου των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πολύ  καλά πληροφορημένες πηγές.

Βασικά  το Ριάντ θα αναστείλει τις επενδύσεις του  στην αμερικανική οικονομία λόγω αλλαγών στη νομοθεσία των ΗΠΑ, ιδίως, λόγω της έγκρισης  νομοσχεδίου από τη Γερουσία και το Κογκρέσο , το οποίο επιτρέπει τη δίωξη μελών της βασιλικής οικογένειας, τα οποία υποστηρίζουν τρομοκρατικές δραστηριότητες στο έδαφος των ΗΠΑ .

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία είναι μεταξύ αυτών των χωρών.

trump_532_355

Σαουδαραβικά κρατικά επενδυτικά κεφάλαια δεν επενδύονται  μέχρι  το  Ριάντ ανακαλύψει τις  συνέπειες, που μπορεί να προκληθούν από την έγκριση αυτού του νομοσχεδίου, και να κατανοήσει πως ακριβώς θα συνεργαστεί, εαν γίνει αυτό,  με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal, οι αρχές της χώρας σχεδιάζουν επίσης την απόσυρση της  κρατικής εταιρείας πετρελαίου  Saudi Aramco, όχι μόνο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αυτό μπορεί να συμβεί στο επόμενο έτος ή το 2018.

Εκπρόσωποι των  Σαουδαραβικών  κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων και της Saudi Aramco αρνήθηκαν φυσικά  να σχολιάσουν  αυτές τις πληροφορίες.

Ο  ίδιος ο Τραμπ υποστήριξε με θέρμη  την έγκριση αυτού του νομοσχεδίου. Ο δισεκατομμυριούχος προειδοποίησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι αν έβαζε   βέτο σε αυτό το νομοσχέδιο, θα ήταν  «μία από τις χειρότερες στιγμές της προεδρίας του».

Την 1η Οκτωβρίου, κατατέθηκε η πρώτη αγωγή μετά την ψήφιση του νόμου, η οποία προκάλεσε την έντονη  διαμάχη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ, όταν  Αμερικανίδα  πολίτης ονόματι Stephanie Ross DeSimone, ζητά αποζημίωση επειδή  ο σύζυγος της έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

cbd3fad12f486b1b8996dff1df9e4afd

Το Ριάντ προειδοποίησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι η Σαουδική Αραβία θα πουλήσει και θα αποσύρει  από στις ΗΠΑ , περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται σε 750 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία ανήκουν  στο βασίλειο, αν η Ουάσιγκτον περάσει και εφαρμώσει αυτόν τον  νόμο .

Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν επανειλημμένα απορρίψει τις υποψίες ότι  τρομοκράτες έλαβαν  βοήθεια που συνδέεται  με τις επίσημες αρχές της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι  την ίδια απειλή είχε εκτοξεύσει και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι απειλώντας την ελληνική κυβέρνηση να διώξει από την χώρα του 250 ελληνικές επιχειρήσεις , λόγω κωλυσιεργίας αγοράς έκτασης στην Ζάκυνθο , η κυριότητα της οποίας είναι αμφισβητούμενη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...