Απόψεις

«Θρήνος για την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη» - Μόλυναν την Πόλη του Αγίου Δημητρίου

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, οι «ηγέτες της» αρνούνται τον Ζωοδότη Χριστό. Μόλυναν την Πόλη του Αγίου Δημητρίου, το Κάστρο της Ορθοδοξίας, τα προηγούμενα χρόνια με μασονικά σύμβολα και καλικάντζαρους και έφτασαν σήμερα στο επαίσχυντο σημείο, εκεί που κάποτε ήταν η φάτνη, το καράβι και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να τοποθετούν πολύχρωμους δαίμονες, ζώα της ζούγκλας και διάφορα άλλα είδωλα. Μας λέει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, πως αυτή τους η συμπεριφορά, είναι σαν «να επιτρέπουν κάποιον να μπει στο κάστρο του αυτοκράτορα και αντί να υποκλιθεί μπροστά στο βασιλιά, αυτός κάνει υπόκλιση μπροστά στους σκύλους, τις γάτες, τα άλογα του βασιλιά»!

Αυτό δείχνει πως δυστυχώς δεν προσευχηθήκαμε όπως θα έπρεπε, ο Θεός να φωτίσει αυτούς τους συνανθρώπους μας, που ζουν στο σκοτάδι και την πλάνη.

Ο Θεός έδωσε την εντολή: «Τίμα το πατέρα σου και τη μητέρα σου… για να γίνεις μακροχρόνιος επάνω στη γη». Ο Θεός εκδικείται εκείνους, που δεν σέβονται τους γονείς και τους προγόνους τους, μας λέει ο Άγιος Νικόλαος, διότι εκείνοι που απομακρύνονται από τους φυσικούς γονείς τους, απομακρύνονται και από τον Θεό. Κάθε φορά που ο λαός μας απομακρύνονταν από τον Θεό ακλουθώντας άθεους και αιρετικούς καταστρέφονταν, το ίδιο θα συμβεί και πάλι αν δεν προσέξουμε.

«Ο Χριστός φανερώθηκε, επειδή αγαπούσε τους ανθρώπους περισσότερο απ΄ όλα τα άλλα δημιουργήματα, σ΄ αυτό τον κόσμο. Οι Έλληνες πρόγονοι μας έφτασαν στην Παλαιστίνη αμέσως μετά τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ και ζήτησαν από τον Φίλιππο:

«Κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. Ἔρχεται Φίλιππος, καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ. Ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου».

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Χριστός σε κανένα άλλο σημείο της Αγίας Γραφής δεν λέει, με την ευκαιρία της συνάντησης του με κάποιους ανθρώπους, ότι ήλθε η ώρα για να δοξασθεί, παρά μόνο όταν ζητούν να τον γνωρίσουν οι Έλληνες και ο Άγιος Νεκτάριος μας εξηγεί πως «στήν παρουσία τούς διέβλεψε ὁ Ἰησοῦς τό ἔθνος ἐκεῖνο στό ὁποῖο ἐπρόκειτο νά δοθεῖ ἡ ἱερή παρακαταθήκη, γιά νά τήν διαφυλάξει χάριν τῆς ἀνθρωπότητος. Ἀπό τόν πόθο τῶν Ἑλλήνων νά τόν ἀναζητήσουν, διέκρινε ὅτι ἦσαν πρόθυμοι νά δεχθοῦν τήν διδασκαλία Του, προέβλεψε ὅτι θά δοξασθεῖ ἀπό τήν πίστη τῶν ἐθνῶν, καί ἀνεγνώρισε τό ἀπό καταβολῆς τοῦ κόσμου προετοιμασμένο ἔθνος γιά νά φέρει εἰς πέρας τήν ἀποστολήν. Γιατί πραγματικά, ἀπό καταβολῆς κόσμου, εἶχε κληθεῖ τό Ἑλληνικό ἔθνος νά πραγματοποιήσει αὐτόν τόν σκοπό καί ἦταν γιά αὐτόν πλασμένο».

Οι πρόγονοι μας, γνώρισαν τον ενσαρκωμένο Θεό, πλύθηκαν στο ποτάμι του Γολγοθά «με τη Βάπτιση» και εξαγνίστηκαν, έγιναν καθαροί σαν το χιόνι και φωτεινοί σαν άγγελοι. Όσοι δεν γνώρισαν τον ενσαρκωμένο Θεό, κολυμπούν ως σήμερα στο ποτάμι των Σοδόμων, στη βρωμιά και στη ρυπαρότητα. Οι πιστοί Του, βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τον σεβάστηκαν και τον ακολούθησαν. Οι άνθρωποι των Σοδόμων, σέβονται περισσότερο τις ανθρώπινες δημιουργίες, τα πέτρινα και ξύλινα αγάλματα, τους ζωγραφικούς πίνακες, τα κτίσματα και όλο τον πολιτισμό. Ο Θεός όμως ευλόγησε τους πιστούς του Γολγοθά και αναθεμάτισε τους ανθρώπους των Σοδόμων.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα. Ο Θεός ευλογεί τους ανθρώπους του Γολγοθά και αναθεματίζει τους ανθρώπους των Σοδόμων. Οι πρώτοι είναι εκείνοι που βάζουν το Θεό πάνω από τον άνθρωπο και όλα τα υπόλοιπα κάτω από τον άνθρωπο. Άνθρωποι του Γολγοθά μας λέει ο Άγιος Νικόλαος είναι αυτοί που γονατίζουν στο Θεό, τον ενσαρκωμένο στο πρόσωπο του Ιησού, Χριστού, τον γεννημένο από την Άσπιλη Παναγία. Οι άνθρωποι των Σοδόμων είναι εκείνοι που προσέχουν τα αγάλματα των ψεύτικων Θεών, αντί τη ζωή των «εν ζωή» βαπτισμένων χριστιανών. Εκτιμούν τα μουσεία περισσότερο από τις Εκκλησίες. Μιλούν για τον πολιτισμό περισσότερο παρά για τη φανέρωση του Θεού στο πρόσωπο του Χριστού. Αυτοί είναι οι άνθρωποι των Σοδόμων…

Αν επισκεφτούμε σήμερα την Κίνα και την Ιαπωνία, θα δούμε πως μεγάλες τους πόλεις να είναι πανέμορφα στολισμένες και να γιορτάζουν Χριστούγεννα!!! Άνθρωποι που δεν γνώρισαν τον Χριστό που δεν βαπτίστηκαν Χριστιανοί και όμως σήμερα αν κάποιος επισκεφτεί για παράδειγμα το Χονγκ Κόνγκ, το Τόκυο, και τη Θεσσαλονίκη, θα αισθανθεί πως περισσότερο τιμούν τον Ζωοδότη Κύριο οι αβάπτιστοι, παρά εμείς εδώ στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη...στην πόλη που κάποτε ήταν σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τον στολισμό και την τιμή στην Γέννηση του Θείου Βρέφους.

Ο Θεός θα κρίνει τους αβάπτιστους λαούς σύμφωνα με τα έργα και τη συνείδηση τους και η ημέρα της Κρίσεως θα είναι πιο ευνοϊκή για την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία, απ΄ ό,τι για εμάς, αν δεν φροντίσουμε να επιστρέψουμε στον Χριστό.

Είχαμε τη μεγάλη ευλογία να γεννηθούμε στην Ορθόδοξη Ελλάδα και να αγαπήσουμε μια πόλη, Θεοσκέπαστη, που ονομάστηκε το Κάστρο της Ορθοδοξίας. Πόλη στην οποία ο Απόστολος Παύλος όταν την επισκέφτηκε, διαπίστωσε ότι οι πρόγονοι μας είχαν διδαχτεί από τον ίδιο το Θεό να αγαπάνε αλλήλους. (ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α' 4,9).

Ας αναρωτηθούμε για λίγο, το δικό μας χρέος απέναντι σε αυτό το μεγάλο ευεργέτημα. Το χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας, στους ήρωες μας και στους Αγίους μας, που πότισαν με το αίμα τους τούτα τα χώματα.

Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε κάθε προσπάθεια να απαξιωθεί η μεγάλη μας Ορθόδοξη Παράδοση. Ας διατρανώσουμε ότι είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που τιμούν τον Κύριο τους και τους Αγίους Του, που έχουν διδαχτεί από το Θεό να αγαπάνε αλλήλους.

Ας γνωρίζουμε πως πάντοτε θα υπάρχει μόνο ένας, μοναδικός δρόμος, αν θέλουμε να σωθούμε και να ζήσουμε. Να επιστρέψουμε στον Χριστό, Αυτός θα μας φωτίσει και θα μας σώσει. Αμήν.

Α.Δ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...