Κόσμος

Η Ρωσία υπερισχύει του ΝΑΤΟ στα οπλικά συστήματα Hypersonic αποτρέποντας οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης από την δύση

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

"Η Ρωσία αναπτύσσει  πολύ καλύτερα και  καταστροφικότερα υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα τα οποία είναι  ικανά να δώσουν μια «ισχυρή» απάντηση στην δύση", ανέφερε ένας Αμερικανός επιστήμονας που εργάζεται για την αμερικανική πολεμική αεροπορία προειδοποιώντας ολόκληρη την ιεραρχία του ΝΑΤΟ, αναφέρει ο βρετανικός τύπος .

Σε αντίθεση με την τακτική των πυρηνικών όπλων, οι υπερηχητικό πύραυλοι μπορούν να ταξιδέψουν  πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου και μπορούν να αποφύγουν τον εντοπισμό τους στην  ατμόσφαιρας της Γης.

Η έκθεση με την ένδειξη «κατεπείγον» δημοσιεύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο  σπουδών της αμερικανικής  πολεμικής αεροπορίας και από την εθνική ακαδημία επιστημών, προειδοποιώντας την Δύση ότι έχει μείνει πίσω τεχνολογικά όσο αφορά την ανάπτυξη τέτοιου είδους οπλικών συστημάτων.

nuke-740370

Οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι η παραγωγή τέτοιων όπλων στη δύση υλοποιείται με "σχετικά χαλαρό ρυθμό" σε σχέση με τη Ρωσία και την  σύμμαχο της την Κίνα. Η ίδια έκθεση υποστηρίζει ότι οι δυτικές  υπερδυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από τον  «νέο τύπο πυραυλικών συστημάτων » που ετοιμάζει η Μόσχα και ο οποίος θα εκπλήξει τον πλανήτη.

Τα όπλα αυτά φαίνεται να λειτουργούν σε καθεστώς ταχύτητας και υψομέτρου, με την ευελιξία που θα μπορούσε να ματαιώσει όλες τις υπάρχουσες δομές της αντιπυραυλικής άμυνας.

Η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα : «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και η Ρωσική Ομοσπονδία  υλοποιούν ήδη πτήσεις-δοκιμές με υψηλής ταχύτητας ελιγμού όπλα (HSMWs) που μπορεί να θέσουν  σε κίνδυνο τις ήδη ανεπτυγμένες δυνάμεις των ΗΠΑ και ακόμη και στην αμερικανική ενδοχώρα», αναφέρει η περίληψη της έκθεση .

Ο Mark J.Lewis, πρόεδρος της επιτροπής για τις μελλοντικές ανάγκες της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στον τομέα της άμυνας ενάντια σε υψηλής ταχύτητας οπλικά συστήματα, έχει ενημερώσει  ότι οι δυτικές υπερδυνάμεις πρέπει να επικεντρωθούν τάχιστα  στην ανάπτυξη των δικών τους υπερηχητικών όπλων αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τεράστιες εκπλήξεις.

putin-nuke-738543

Ο κ Lewis συγκεκριμένα τόνισε : «Η μόνη αξιόπιστη αποτρεπτική τη χρήση ενός υπερηχητικού  όπλου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η απειλή ενός αντίστοιχου  υπερυπερηχητικού αντίμετρου που μπορεί να αποκρούσει το  κίνδυνο στις ίδιες τις περιοχές από τις οποίες θα προέρχονται οι επιθέσεις των αντιπάλων» .

Εκφράζονται φόβοι ότι η Ρωσία θα συνδυάσει τα υπερηχητικά βλήματα με θανατηφόρους βαλλιστικούς πυραύλους τύπου SARMAT 2, ο οποίος έχει την ικανότητα να εξαφανίσει από τον χάρτη χώρες σαν   την Βρετανία και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2018.

Η Κίνα εκτόξευσε δοκιμαστικά έναν βαλλιστικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή τύπου J-16  αυτό το μήνα, με απόλυτη επιτυχία καταστρέφοντας έναν  στόχο σε πολύ μεγάλο ύψος.

Ο  μελλοντικός πόλεμος  μεταξύ δύσης και  ανατολής  θα αφορά  ακριβώς αυτά τα άκρως θανατηφόρα και ταχύτατα οπλικά συστήματα που θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας .

 

https://youtu.be/VgGJ_QNqX-0?t=5

https://youtu.be/jG_JZMpdTBg?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ