Κόσμος

Η Μόσχα απειλεί με «σκληρή» πυρηνική αντίδραση εάν η Βρετανία αποστείλει επίλεκτα στρατεύματα κοντά στο Καλίνινγκραντ !!

Ρώσος γερουσιαστής προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ  απειλήσει στρατιωτικά  την Ρωσία θα αποτελέσει στόχο ενός τρομακτικού πυρηνικού  οπλοστασίου  .

Ο εκπρόσωπος  τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την απειλή αυτή  χαρακτηρίζοντάς την «κατανοητή».

«Εμείς έχουμε έτοιμα τα οπλικά συστήματα μας  συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων σκοπεύοντας  οποιοδήποτε χώρα της συμμαχίας  τολμήσει να μας απειλήσει», τόνισε ο ίδιος, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «οι Ρώσοι γερουσιαστές  έχουν το δικαίωμα της γνώμης τους, ακόμα και να αντιδρούν έντονα σε διεθνείς εκδηλώσεις,  με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά  σύνορα  και την επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ».

british-troops-take-part-in-the-iron-sword-exercises-in-lithuania-729900

Η πληροφορία έρχεται εν μέσω δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποστείλει 150  τεθωρακισμένα οχήματα και 800 επίλεκτους στρατιώτες  του συντάγματος  Δραγώνων του  Catterick σε περιοχή βορειοανατολικά στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ.

"Εμείς θα έχουμε ως στόχο με τα όπλα μας  συμπεριλαμβανομένων και των  πυρηνικών σε κάθε θέση του ΝΑΤΟ", τόνισε ο Ρώσος βουλευτής.

Η Βρετανία έχει ήδη δεσμευτεί να αποστείλει 800 στρατιώτες στην Εσθονία, ως μέρος των ενισχύσεων  του ΝΑΤΟ που έχουν  αποστολή να υπερασπιστούν την ανατολική Ευρώπη από υποτιθέμενη  ρωσική εισβολή.

Ο Ρώσος γερουσιαστής Franz Klintsevich είπε: «Σε απάντηση των  επιθετικών  ενεργειών  του ΝΑΤΟ, και των προσπαθειών  της συμμαχίας να περικυκλώσει την Ρωσία , θα υπάρξει μια σκληρή και ξεκάθαρη απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας".

690962

Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές και πρώην αρχηγοί στρατού πολλών χωρών της δύσης έχουν προειδοποιήσει ότι οι τεράστιες σε όγκο και μέγεθος  ένοπλες δυνάμεις του Β.Πούτιν στα δυτικά σύνορα,  θα μπορούσαν  να υπερβούν  την Ανατολική Ευρώπη μέσα σε 60 ώρες. !!

Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της ρωσικής ομοσπονδίας προετοιμάζεται μεθοδικά εδώ και καιρό από τους νατοϊκούς αξιωματούχους. Αυτό το γνωρίζει η Μόσχα και ενισχύει την δυτική περιφέρεια και το Καλίνινγκραντ, διεξάγοντας παράλληλα συνεχείς ασκήσεις.

Ο ίδιος ο Ρώσος αξιωματούχος  υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση της συνόδου κορυφής της Βαρσοβίας από τους  ηγέτες του ΝΑΤΟ , το οποίο ελέγχεται εξ ολοκλήρου από  τις Ηνωμένες Πολιτείες, η συμμαχία θα κινηθεί  με καθαρά δικές της αποφάσεις σχετικά με την έναρξη των εχθροπραξιών.

Έτσι γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι το Καλίνιγκραντ θα αποτελέσει το πρώτο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, λόγω της  τεράστιας στρατηγικής θέσης του στην θάλασσα της Βαλτικής.

https://youtu.be/edJTTPz1-_w?t=5

 

https://youtu.be/oyV0qHuirXU?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...