Κόσμος

Η Κροατία αποστέλλει στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας – Έρχεται πόλεμος στα βαλκάνια λόγω δημοψηφίσματος των Σέρβων στην Βοσνία

Ο Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στρατό στα σύνορα της Ρωσίας ως απάντηση στις πολιτικές επεκτατικές βλέψεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στην  χώρα της !

Επίσης η ίδια περιέγραψε τις συνθήκες που θα επιφέρουν ένα Γ' Βαλκανικό πόλεμο με αφορμή την Βοσνία και το δημοψήφισμα των Σέρβων. 

Η κ. Κιτάροβιτς δήλωσε σε συνέντευξή της σε αμυντικό portal  επιβεβαιώνοντας ότι  κροατική μάχιμη δύναμη θα αποσταλεί στο πλαίσιο   του ΝΑΤΟ στην Βαλτική που αποτελούν  σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

« Οι στρατιώτες μας θα σταθμεύσουν στις χώρες της Βαλτικής, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία»,  είπε η κ. Κολίντα, προσθέτοντας ότι η μεταστάθμευση στρατιωτικών δυνάμεων των μελών του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία αποτελεί μέρος της «απάντησης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ σχετικά με τις  επεκτατικές βλέψεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η  Πρόεδρος της Κροατίας τόνισε ότι οι άνθρωποι στις χώρες αυτές αναζητούν στρατιωτική βοήθεια,  εξαιτίας της πολεμικής ατμόσφαιρας που δημιουργείται από το Κρεμλίνο και προσωπικά από τον Πούτιν!

polemos-valkania-oplismena-kroatika-aeroskafi-paraviasan-servovosnion-rosiki-stratiotiki-kinitopoiisi-1

« Θα προτιμούσα να μην προβώ σε αυτήν την κίνηση  αλλά πρέπει . Μου φαίνεται ότι οι πολίτες στην Βαλτική αναζητούν σαφή και ορατά σήματα βοήθειας , και είναι σε αυτή την περίπτωση  αναγκαία η παρουσία  δυνάμεων του στρατού στο πεδίο. Αλλά εξίσου σημαντικό αποτελούν και οι συνομιλίες που έχουμε στο παρασκήνιο, και η συζήτηση για έναν  καλύτερο τρόπο  να ανταποκριθούμε  σε αυτές τις προκλήσεις. Είναι σημαντική  και η θετική προσέγγιση προς τη Ρωσία, παρά την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από το Κρεμλίνο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρέπει να βεβαιωθούμε  ότι η συμπεριφορά μας δεν στρέφεται εναντίον της Ρωσίας, αλλά αφορά καθαρά  την προστασία  εδάφους ενός μέλους του ΝΑΤΟ, και ότι το ΝΑΤΟ είναι πρωτίστως μια αμυντική συμμαχία, η οποία δεν επιθυμεί  αποσταθεροποίηση, αλλά  σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάληψη μιας χώρας από την Ρωσία», κατέληξε η κ. Κιτάροβιτς .

Η ίδια μίλησε και για την κατάσταση στα Βαλκάνια λέγοντας ότι «εδώ πρόβλημα αποτελεί  η αστάθεια στην  Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία δεν είναι ακόμη πλήρως πολιτικά χειραφετημένη, υπενθυμίζοντας το επικείμενο δημοψήφισμα στη Δημοκρατία των Σέρβων».

«Αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα σε αυτό που βλέπουμε ως μια πιθανή σειρά από δημοψηφίσματα, ακόμη και την πιθανή ανεξαρτησία της Δημοκρατίας των Σέρβων . Αν έχουν  αποφασίσει μια τέτοια κίνηση, θα υπάρξει αντίδραση της Ομοσπονδίας της Β-Ε, και τότε «ανοίγει» η δυνατότητα για μια νέα σύγκρουση. Και δεδομένου ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε ένα υβριδικό πόλεμο πόλεμο ήδη στα Βαλκάνια ,  μαζί με την ισχυρή σύνδεση μεταξύ Ντόντικ και  Ρωσίας,  θα επέλθει η  ρωσική επιρροή με όπλα, τακτικές, μυστικές πληροφορίες και παραπληροφόρηση πολέμου  μέχρι τα σύνορα μας».  δήλωσε η  πρόεδρος της Κροατίας.

Το επικείμενο δημοψήφισμα από τους Σέρβους στην Βοσνία και η αλλαγή των καθεστώτων σε Μολδαβία και Βουλγαρία ανοίγει τις προοπτικές για ένα ενδεχόμενο πόλεμο στα Βαλκάνια που θα προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις μέχρι την Ελλάδα .

 

https://youtu.be/wIQwY4sqOCE?t=67

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...