Πολιτική

Η Ελλάδα μπαίνει σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο - Ετοιμάζει την απόδρασή του ο Α. Τσίπρας - Πολιτική απάτη: Δίνει 600 εκατομμύρια για να πάρει πίσω 5 δισ.

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο μπήκε από χθες η χώρα, καθώς ο αριβίστας Α. Τσίπρας ετοιμάζεται για την... μεγάλη έξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pentapostagma.gr, η εικόνα από τις τελευταίες μετρήσεις δείχνουν πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προσωπικά ο πρωθυπουργός βρίσκονται στο πάτο.

Οι χθεσινές εξαγγελίες καταμαρτυρούν πως ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να παίξει την τελευταία ζαριά, μοιράζοντας ψίχουλα προς τους συνταξιούχους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δει τις επόμενες ημέρες τις αντιδρασεις του ελληνικού λαού μέσω των επόμενων δημοσκοπήσεων που θα λάβουν χώρα.

Την ίδια στιγμή αμηχανία προκάλεσε η κίνηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις παροχές προς συνταξιούχους και νησιώτες για το ΦΠΑ.

Η πλευρά της Κομισιόν υποστήριζε ότι χρειάζεται να «εξομαλυνθούν» οι συγκεκριμένοι στόχοι προκειμένου να είναι πιο εφικτοί. Η προσπάθεια τους όμως αυτή δύσκολα θα έχει συνέχεια μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν με το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Η δυσαρέσκεια της Κομισιόν ήταν εμφανής στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου, Άννικα Μπράιτχαρντ, η οποία οποία επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία εκ των προτέρων συζήτηση για τις εξαγγελίες Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι αυτό αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευση του μνημονίου.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ:

«Περιμένω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων αρκετά πριν από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο 2018, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Ελσίνκι ο επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες βράδυ από τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς διαβούλευση με τους θεσμούς δημιουργούν αριθμό ερωτημάτων», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών λέει ότι δεν γνώριζε τίποτε για τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του Ελληνα πρωθυπουργού σχετικά με τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά των Αιγαίου με μεγάλες προσφυγικές ροές.

Σε ερώτηση που απηύθυνε η Deutsche Welle προς την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εάν είχε γνώση των εξαγγελιών Τσίπρα το υπουργείο της, η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν απάντησε ως εξής: «Οχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κινείται πλέον με ένα και μοναδικό γνώμονα: Τη διατήρηση της καρέκλας.

Ο Πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά έρχεται αντιμέτωπος με τα ίδια του τα λόγια.

Όταν τον Μάρτιο του 2014, ο τότε πρωθυπουργός είχε προβεί σε ανάλογες εξαγγελίες, είχε δηλαδή μοιράσει το πλεόνασμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ τότε, σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει δριμεία κριτική, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις. Βέβαια και ο Σαμαράς έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, ενώ είχε ήδη καταστρέψει τον ελληνικό λαό.

Σε ομιλία του από τα Ιωάννινα, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες».

«Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και διερωτόταν: «Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει – την αξιοπρέπειά τους;».

Ο Αλέξης θέλει από την μία να χαϊδέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους με ψίχουλα και την ίδια στιγμή θέλει να δείξει στον ελληνικό λαό πως είναι έτοιμος νατα βάλει με την Γερμανία και την Κομισιόν, δήθεν ότι αντιστέκεται, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει δώσει τα πάντα στους δανειστές είς βάρος ενός λαού που εν αντέχει άλλη λιτότητα.

Τίποτα δεν πάει πλέον καλά για την κυβέρνηση, στην οικονομία, η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους στο τελευταίο Eurogroup ουσιαστικά προσέθεσε περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται θα λύσει το 2060.

Οι παλινδρομήσεις της κυβέρνησης για το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ουσιαστικά τελειώνουν με το χειρότερο αποτέλεσμα για τους δεινά χειμαζόμενους πολίτες της χώρας.

Το παιχνίδι με τις «κόκκινες γραμμές» και τη δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση παίζεται για ακόμη μία φορά, αλλά κανείς πλέον δεν τους πιστεύει.

Στο μεταναστευτικό η χώρα θα δεχθεί στο μέλλον μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς ο Ρ. Τ. Ερντογάν δείχνει να είναι έτοιμος για όλα.

Ο Τσίπρας χθες μας θύμισε το γνωστό «Τσοβόλα δώσ' τα όλα». Η εσπευσμένη ανακοίνωση της... 13ης σύνταξης είναι ουσιαστικά το προπέτασμα καπνού. Τα μέτρα για μετά το 2018, εκτιμάται ότι θα «κόψουν» από τους συνταξιούχος περίπου 5 δισ. ευρώ! Δίνει δηλαδή 600 εκατομμύρια για να τους πάρει 5 δισ.

Η κυβέρνηση που αυξάνει τους έμμεσους φόρους, ετοιμάζεται για νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις και διορίζει τα δικά του παιδιά κυβερνητικές θέσεις με προκλητικούς για την εποχή μισθούς.

Οι κάλπες, λοιπόν, «αχνοφαίνονται» και τα λεφτά που μοιράζονται ξαφνικά είναι η τελευταία προσπάθεια που κάνει ο Αλέξης να διασώσει το πολιτικό του κεφάλαιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...