Αρχείο

Η Γερμανία πουλά οπλικά συστήματα σε Σ.Αραβία και Κατάρ τα οποία καταλήγουν στην συριακή αντιπολίτευση ;

Καθολικοί και Προτεστάντες  στην Γερμανία καταδικάζουν τις πωλήσεις γερμανικών όπλων στα   καθεστώτα του Κόλπου και ζητούν νόμο για έλεγχο των πωλήσεων. 

Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι γερμανικά όπλα καταλήγουν στα χέρια της συριακής αντιπολίτευσης. 

Ο  Monsignor Charles Justen, διευθυντής της γερμανικής  Καθολικής Υπηρεσίας στο Βερολίνο είπε, «Αν και τα σχόλια στην κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες σε περιοχές κρίσεων και συγκρούσεων αφορούν μόνο σε δικαιολογημένες μεμονωμένες περιπτώσεις, τα στοιχεία δείχνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα και  αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε την ψήφιση ενός νέου νόμου που θα απαιτεί τους λόγους και τις χώρες που εξάγονται οπλικά συστήματα».

Γερμανοί εκκλησιαστικοί ηγέτες των Καθολικών και των Προτεσταντών  καταδικάζουν την  πώληση όπλων της Γερμανίας στην  Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ενώ οι δύο χώρες βρίσκονται σε πόλεμο με την Υεμένη ως  «εντελώς απαράδεκτη», σύμφωνα με το Reuters.

Σε κοινή διάσκεψη της καθολικής και της προτεσταντικής εκκλησίας στην Γερμανία καταδικάστηκαν ομόφωνα οι  πωλήσεις όπλων της κυβέρνησης της Μέρκελ σε χώρες του Κόλπου.

Επίσης τονίστηκε ότι υπάρχει αύξηση των πωλήσεων στο  εκπληκτικό ποσοστό του  96 τοις εκατό για το 2015 στις  εξαγωγές οπλικών συστημάτων με το κέρδος να φτάνει τα  13,6 δισ δολάρια. Θεωρείται ότι το ποσοστό αυτό  θα μεγαλώσει το 2016 και η  τάση θα είναι αυξητική.

Οι Γερμανοί καθολικοί και προτεστάντες παρουσιάζουν μάλιστα και μια νέα έκθεση σχετικά με τις ανησυχίες τους , τονίζοντας ότι η  γερμανική βιομηχανία όπλων  είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Σαουδική Αραβία και Κατάρ είναι δύο από τα πιο  καταπιεστικά καθεστώτα, όχι μόνο για τους πολίτες τους αλλά και για τους Χριστιανούς τους οποίους διώκουν απηνώς.

yemen

Οι δύο χώρες παραλαμβάνουν συνεχώς γερμανικά όπλα ενώ κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον εν εξελίξει πόλεμο στην Υεμένη. Οι   γερμανικές  εκκλησίες των δύο δογμάτων ζητά να διακοπεί η παροχή οπλισμού στις δύο αυτές χώρες αμέσως.

Καθολικοί και Λουθηρανοί έχουν εργαστεί από κοινού σε διάφορα κοινωνικά θέματα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η Διάσκεψη τους ζητεί τώρα την ψήφιση ενός νέου νόμου που θα αποσαφήνιζε που ακριβώς πουλά όπλα  η κυβέρνηση Μέρκελ , διότι υπάρχουν πολλές υπόνοιές για «πολλά και διάφορα».

Για αυτό ίσως ο Σόιμπλε μιλά για ακμάζουσα  γερμανική οικονομία με πλεονάσματα την ίδια στιγμή που άλλες  μεγάλες χώρες στην Ευρώπη στενάζουν με τους προϋπολογισμούς τους .

Η στάση του Βερολίνου δεν είναι μόνο οικονομική αλλά αφορά την προμήθεια οπλισμού στις χώρες αυτές με σκοπό μέσω της  συριακής αντιπολίτευσης να εκδιωχθεί ο Άσαντ, και να υλοποιηθεί ο αγωγός  φυσικού αερίου του Κατάρ - Ευρώπης με άμεσο όφελος για την  Γερμανία.

Μόνο που το Βερολίνο έπεσε  πάνω στον Πούτιν και το αγωγό που ετοιμάζει από το Ιράν δια μέσου Ιράκ και Συρίας , ο οποίος θα τροφοδοτεί την Ευρώπη.

http://www.christiantoday.com/article/christians.condemn.german.arms.sales.to.repressive.regimes/103025.htm

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...