Αρχείο

Ετοιμάζουν δημοψήφισμα οι Σέρβοι του Μαυροβουνίου για να ενωθούν με την Σερβία-Σχέδιο ενσωμάτωσης των Σέρβων σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο

Εξελίξεις καταιγιστικού χαρακτήρα έχουμε στα Βαλκάνια από τους Σέρβους , οι οποίοι  με την παρότρυνση της Μόσχας ετοιμάζονται να ενσωματώσουν όλες τις περιοχές που κατοικούν Σέρβοι στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο δίνει απάντηση στο αντίστοιχο αλβανικό με την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.  

Ο επικεφαλής του ρωσικού ινστιτούτου στρατηγικών ερευνών Νικήτα Μποντάρεφ αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος σχετικά με την κατάσταση του καθεστώτος του Μαυροβουνίου, επανεξετάζοντας  την απόφαση  του 2006.

Ο Μποντάρεφ  σε μια ομιλία του σε  φοιτητές στην  Μόσχα, τόνισε  ότι ήταν πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματα του νέου δημοψηφίσματος θα ήταν ένα «κοινό κράτος του Μαυροβουνίου και της Σερβίας», λέει η σημερινή εφημερίδα «Νίκη».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι αντίπαλοι του Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο λένε τώρα ότι το δημοψήφισμα για την απόσχιση των Σέρβων της χώρας είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει , αλλά κάνουν μεγάλο λάθος .

montenegro-bioce

«Το  Δημοκρατικό Μέτωπο θα κατορθώσει να αποδείξει ότι  θα διοργανώσει μια επανάληψη του δημοψηφίσματος με το ίδιο θέμα, αλλά το αποτέλεσμα σε αυτό το δημοψήφισμα θα έδειχνε τώρα  το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή θα αναφέρονταν ρητά σε ένα κοινό κράτος Μαυροβουνίου και Σερβίας»,  δήλωσε ο Ο Μποντάρεφ  .

Ο ίδιος  σχολίασε σχετικά με τα γεγονότα της 16ης Οκτωβρίου  (υποτιθέμενη επέμβαση Ρώσων πρακτόρων), δηλώνοντας ότι όλα ήταν  «σκηνοθεσία και χειραγώγηση» από την δύση. Ο Ρώσος επιστήμονας  υποστηρίζει ότι απλά δεν υπάρχουν  «Ρώσοι», που να ωθούν τους Σέρβους σε "πραξικόπημα".

Η στάση της «μισθωμένης κυβέρνησης» του Τζουγκάνοβιτς από την δύση και την ΕΕ, οδηγεί την χώρα στην  «αγκαλιά» του ΝΑΤΟ και των δυτικών , κάτι που όπως και να το κάνουμε δεν το επιθυμούν οι μισοί και πλέον κάτοικοι του Μαυροβουνίου .

28122015-4

Η Μόσχα από την πλευρά της  εφαρμόζει ένα  αντίθετο με το αλβανικό σχέδιο ενοποίησης όλων των σερβικών εδαφών στα Βαλκάνια, με σκοπό να ανακοπεί ο αλβανικός εθνικισμός και η κυριαρχία των ΗΠΑ.

Αργά η γρήγορα αυτές οι δύο αντίρροπες δυνάμεις (Σέρβοι και Αλβανοί) θα συγκρουστούν με σπόνσορες ΗΠΑ και Ρωσία,  και η «φωτιά» θα εξαπλωθεί σε όλη την χερσόνησο φτάνοντας με την χώρα μας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...