Εθνικά θέματα

Ενδοκυπριακή κόντρα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ότι δεν έχει συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης για όλους».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, στην εκπομπή «Hashtag ΡΙΚ», είχε κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ψεύδεται λέγοντας πως έχει συμφωνηθεί αυτό το δικαίωμα. Είχε επίσης υποστηρίξει, πως το δικαίωμα αυτό περιορίζεται στο 20%, και επικαλέστηκε προς τούτο, παραδοχή του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη στο Εθνικό Συμβούλιο και σε συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως «δεν είναι ούτε σύγκλιση, ούτε συναντίληψη, αλλά συμφωνία των δύο πλευρών ότι δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στο δικαίωμα διακίνησης και εγκατάστασης».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται στο παρασκήνιο και μεθοδικά για να δώσει απαντήσεις σε διάφορες ανησυχίες που υπάρχουν, όπως για το θέμα της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην διάσκεψη της Γενεύης. Γι’ αυτό το θέμα, είπε, υπάρχει γνωμάτευση από το παρελθόν, αλλά ζητήθηκαν και εκ νέου απόψεις για την εξεύρεση του καλύτερου δυνατού τρόπου διασφάλισης της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε επικρίσεις ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας - Λευκωσίας, ο εκπρόσωπος είπε ότι όσοι βλέπουν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, προσφέρουν την χειρότερη υπηρεσία. Τόνισε ότι η Λευκωσία είναι σε απόλυτο συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζει και δημόσια την πλήρη στήριξη του στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη.

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν όσοι δεν εμπιστεύονται τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν εμπιστεύονται και την Ελλάδα, η οποία θα είναι παρούσα στην διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σήμερα ανακοινώθηκε, ότι την Τρίτη το απόγευμα θα συναντηθούν οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...