Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Mόσχα: "Το υποβρύχιο που αναζητά το ΝΑΤΟ είναι το Κ-119 «Voronezh» - Εκτέλεσε επιχείρηση "προσβολής" των δύο αεροπλανοφόρων"!

Toυς κάνει πλάκα η Ρωσία! Πριν λίγο πηγές του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκαν το συμβάν με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Eisenhower και το γαλλικό Charles De Gaulle προσθέτοντας ότι το ρωσικό υποβρύχιο είναι το πυρηνοκίνητο Κ-119 «Voronezh» Οscar II το οποίο εκτέλεση επιχείρηση "προσβολής" των δύο αεροπλανοφόρων! Ταυτόχρονα όμως μιλάει για δύο ρωσικά υποβρύχια...

«Αμόλησε» πανικόβλητο το νατοϊκό στρατηγείο στην Νάπολη τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon  με μοναδική και κύρια αποστολή τον εντοπισμό , την ανεύρεση και την συνεχή παρακολούθηση δύο τρομερών «αθόρυβων» και λίαν επικίνδυνων ρωσικών υποβρυχίων που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο.   

«Εκτάκτως περιπολικά αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ αναζητούν ενεργά στην ανατολική Μεσόγειο ένα ή δύο ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια".

Σύμφωνα με πηγές, τα ρωσικά υποβρύχια ανήκουν στην κλάση  Oscar II (έργο 949A "Antey"). Γι αυτό απογειώνονται και προσγειώνονται συνεχώς αεροσκάφη P-8 Poseidon  με τελευταίου τύπου ανθυποβρυχιακά συστήματα από την  Σικελία.

uss-pinckney-ends-first-guam-exercise-with-jmsdf

Ο λόγος αυτής της μεγάλης αναστάτωσης στο νατοϊκό στρατηγείο στην Νάπολη αφορά η παρουσία της ομάδας μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ , μαζί με δύο μεγάλα αποβατικά με 4000 χιλιάδες πάνοπλους Αμερικανούς  πεζοναύτες τα οποία «ζητούν» ανθυποβρυχιακή κάλυψη όλο το 24ωρο , γεγονός που έθεσε σε συναγερμό το στρατηγείο της περιοχής.

Στην προσπάθεια αυτή όμως οι νατοϊκοί έχασαν το ακουστικό  ίχνος  των ρωσικών υποβρυχίων και τώρα τρέχουν να εντοπίσουν την παρουσία τους.

Σύμφωνα με  άρθρο με τίτλο ( Από το «πάτο» της θάλασσας ο Πούτιν απειλεί στην Α. Μεσόγειο – Εντοπίστηκε νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ενώ δρουν συνολικά 4 υποβρύχια!) , είχαμε αναφέρει  ότι το ΝΑΤΟ εντόπισε την παρουσία του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσεως Antey με πυρηνικούς πυραύλους στην Μεσόγειο πριν κάποιες ημέρες .

Ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο θάλασσα περιλαμβάνει , μεταξύ των γνωστών πολεμικών πλοίων που τρομάζουν και μόνο με την όψη τους πλέον και  το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Κ-119 «Voronezh», σχέδιο  949A, οπλισμένο με πυραύλους cruise με πυρηνικές κεφαλές , και τους υπερηχητικούς πυραύλους P-700 «Granit».

Το ρωσικό θαλάσσιο «τέρας» με το όνομα «Voronezh» έχει σχεδιαστεί, πρώτα και κύρια, για την καταπολέμηση πολεμικών  πλοίων επιφανείας, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων.

p-8_poseidon_gallery_med_02_960x600

Ωστόσο, η τροποποιημένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος P-700 Granit που διαθέτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστρέψει στόχους και στο έδαφος .

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 του Οκτώβρη κατέπλευσε στην περιοχή από το βάση του Severomorsk ναυτική  ομάδα μάχης  του Βορείου Στόλου, συμπεριλαμβανομένης του καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων πυρηνική «Πέτρος ο Μέγας», το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov», μαζί με δύο μεγάλα ανθυποβρυχιακά  πλοία και μια σειρά από σκάφη υποστήριξης.

Δύσκολες στιγμές στην ανατολική Μεσόγειο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μαζεύονται και πάλι  πολλά  πολεμικά πλοία , ενώ την ίδια στιγμή το μέλλον της Συρίας δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ανάμεσα  σε ΗΠΑ και Ρωσία και όλα τα σενάρια είναι πιθανά..ότι και να λένε οι μεγάλοι ηγέτες .

62133e0d98c6a9872da0c68fa1ede496

 

https://youtu.be/tgAFZYHoQqs?t=25

https://youtu.be/P_P4hIz4S1E?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ