Αρχείο

Ψίχουλα Τσίπρα με ορίζοντα εκλογών - Διάγγελμα με παροχές εν όψει μέτρων και γκάλοπ - Άρχισε να... μοιράζει χρήμα

Ένα διάγγελμα με παροχολογίες και υποσχέσεις, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ήταν αυτό που είδαμε απόψε από τον Α. Τσίπρα, που όπως όλα δείχνουν οι εκλογές είναι πιο κοντά από ποτέ. Τι είπε ο Πρωθυπουργός:

Για σημαντικό βήμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της Πέμπτης (8/12/2016). 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για κρίσιμες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα και τόνισε πως οι αποφάσεις του Eurogroup είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. «Είναι το πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας στις αγορές τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», σημείωσε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, για το 2016 ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε, από το 4,5% της προηγούμενης κυβέρνησης, σε 0,5% που υπερκαλύφθηκε. «Τελικός μας στόχος η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων, με χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα:

  • 617 εκατ. ευρώ σε όσους λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 850 ευρώ
  • Πρόσληψη 5.000 νοσηλευτών και γιατρών για να καλυφθούν τα κενά.
  • 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν ανάγκη
  • Μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου που έχουν χτυπηθεί από την προσφυγική κρίση

«Όσο η χώρα θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη θα είναι η κοινωνική διανομή, γι αυτούς που το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε από την κρίση. Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου Μαραθώνιου», κατέληξε.

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=nF-vDP-_43U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...