Αρχείο

Συροτουρκικός πόλεμος εν όψει: Τουρκικά Leopard 2A4 εναντίον συριακών Τ-90 στην Αl-Bab - Αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά από την 1η Στρατιά στη Συρία - Βίντεο ντοκουμέντο (εικόνες)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Για πρώτη φορά η Άγκυρα ανέπτυξε άρματα μάχης Leopard-2A4  στην Al-Bab αγνοώντας τον συριακό Στρατό και πλέον θα έχουμε δραματικές εξελίξεις στη Συρία. FSA και τουρκικές δυνάμεις έφτασαν στο προάστιο της Al-bab ενώ κινούνται ταχύτατα μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου συριακά Τ-90 με δυνάμεις της Χεζμπολάχ και Κούρδους. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία ίσως δούμε Leo-2A4 εναντίον T-90! Πάντως οι Τούρκοι είναι απογοητευμένοι από την επίδοση των Μ-60Τ.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 8.000 ισλαμιστές του FSA και άλλων οργανώσεων, 1.000 άντρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, 140 τεθωρακισμένα, 35 μονάδες πυροβολικού, τουλάχιστον 15 ΤΟΜΑ,  ενώ σήμερα αναπτύχθηκαν όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο επιπλέον 300 άντρες της 11 Ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων.

Ο ISIS έχει στη περιοχή 3.000 μαχητές!

Άρματα μάχης τύπου Leopard-2A4 του τουρκικού στρατού έκαναν την εμφάνιση τους κοντά στην συριακή πόλη Al Bab κάτι που δείχνει το μέγεθος των δυνάμεων που έχουν εμπλέξει οι Τούρκοι στην Συρία.

Μάλιστα η αποστολή της μονάδας που αποτελεί τμήμα μονάδας από την περιοχή της 1ης Στρατιάς που είναι υπεύθυνη για τον Έβρο με χρώματα παραλλαγής ερήμου σημαίνει ότι η τουρκική ηγεσία είναι αποφασισμένη να εμπλέξει τις μονάδες τις για μεγάλο χρονικό διάστημα ή φοβάται ότι μπορεί να εμπλακεί σε αρματομαχίες ακόμα και με συριακά T-90 κάτι που σημαίνει ότι θα ήθελε να έχει στις δυνάμεις της τα καλύτερα άρματα που έχει στο οπλοστάσιό της.

Επίσης αυτό σημαίνει ότι τα M-60T που είχαν σταλεί μαζικά δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα ή και ίσως να έχουν προβλήματα αξιοπιστίας κάτι που οδήγησε την τουρκική ηγεσία να μετακινήσει τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά γερμανικά άρματα.

Συνολικά ο τουρκικός στρατός έχει παραλάβει 354 άρματα μάχης από τα γερμανικά αποθέματα ενώ με επικεφαλής την ASELSAN θα ξεκινήσει σύντομα και ο εκσυγχρονισμό τους.

 

2

 
https://twitter.com/A_Ozkok/status/807233879518117888

https://www.youtube.com/watch?v=LyVgkHJHPMk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης