Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα έσπασαν Συρία-Τουρκία: Για συροτουρκικό πόλεμο μίλησε ο Μ.Άσαντ - Μόνιμη βάση στην B.Συρία αποφάσισαν οι νέο-οθωμανοί και κατάληψη της Al-Bab - Γέμισε τουρκικά ασθενοφόρα η περιοχή... (εικόνες-βίντεο)


Τα σπάνε Άσαντ και Ερντογάν στη Συρία: Πριν λίγο ο Μ.Άσαντ μίλησε για έναν Ερντογάν ψυχολογικά ανισόρροπο και για πιθανή συροτουρκική σύρραξη! Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν αγνοεί την Συρία και κατ επέκταση τη Ρωσία καθώς ο Τουρκικός στρατός ετοιμάζει πυρετωδώς την δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης κοντά στην περιοχή Mare στη βόρεια Συρία, στις  πρόσφατα "απελευθερωμένες" περιοχές στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» ενώ εκεί θα πραγματοποιείται και η βασική εκπαίδευση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Στα τουρκικά ΜΜΕ κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο δείχνει οχήματα της 10ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων, με έδρα το Μπίτλις να μετακινούνται  προς την Αλ Μπαμπ. Ταυτόχρονα η Τουρκία στέλνει 300 στρατιώτες της από την 11η Ταξιαρχία ειδικών Δυνάμεων από τη δυτική πόλη Denizli.

Έχουν μεταφερθεί μονάδες τεθωρακισμένων, μηχανοκίνητο πεζικό και μηχανικό, του 6ου Σώματος Στρατού που εδρεύει στα Άδανα, καθώς και αλεξιπτωτιστές της 1ης Ταξιαρχίας, που έχει έδρα στην Καισάρεια.

Οι μάχες στην περιοχή είναι σφοδρότατες. Σήμερα τραυματίστηκαν ακόμη 18 Τούρκοι στρατιώτες ενώ υπάρχει και ένας νεκρός. Όλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε Kilis-Gaziantep.

Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Ερντογάν ο οποίος καταλαμβάνει επίσημα την βόρεια Συρία και μάλιστα με «όλες τις τιμές», ενώ την ίδια στιγμή θα εκπαιδεύει χιλιάδες Σύρους ισλαμιστές για να ρίξει τον Άσαντ από την εξουσία.

Το «πράσινο φως» για την κίνηση αυτή το πήρε ο ίδιος μετά την συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΔ Τουρκίας και ΗΠΑ με άρθρο μας με τίτλο (Έκτακτη συνάντηση Τούρκου και Αμερικανού ΑΓΕΕΔ για Συρία και Ελλάδα – Eμπλοκή σε Αl-Bab και Αιγαίο…), στο οποίο αναφέραμε ότι ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατηγός Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογο του στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα σε μια άκρως μυστική και ύποπτη και για τα ελληνικά συμφέροντα συνάντηση.

Καλό θα είναι  και η Ελλάδα να τεθεί σε εγρήγορση διότι τα νέο-οθωμανικά σχέδια στοχεύουν περίπου 18 νησιά και νησίδες μας στο Αιγαίο, ειδικά  μετά το «ελεύθερο» των ΗΠΑ στον Ερντογάν από τον Αμερικανό στρατηγό, διότι πλέον  όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Η Συρία για τους Τούρκους είναι αρχή στην πορεία για την υλοποίηση  του πολύχρονου σχεδίου τους  για επικυριαρχία στα επίπεδα της οθωμανικής αυτοκρατορίας .

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι το στρατόπεδο θα κατασκευαστεί στην περιοχή ύστερα από πρόσκληση των «τοπικών αρχών» (αυτό θυμίζει Κύπρο το 1974 !), ενώ η παρουσία του στρατοπέδου θα συμμορφωθεί με τους διεθνείς νόμους.

Το προγραμματισμένο στρατόπεδο αναμένεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει κατά παρόμοιο τρόπο με το στρατόπεδο Bashiqa στο Ιράκ , το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.

Πηγές υποστήριξαν ότι το στρατόπεδο αναμένεται να διατηρήσει τις δραστηριότητές του στη βόρεια Συρία μέχρι τις τοπικές δυνάμεις καταστούν ικανές και αρκετά ισχυρές  για να διατηρήσουν  την ασφάλεια στις απελευθερωμένες περιοχές,  εκδιώκοντας όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στα τουρκικά σύνορα .

Δηλαδή ποτέ..... διότι η Συρία για να γυρίσει στο προ-πολέμου καθεστώς θα περάσουν πολλά -πολλά  χρόνια και οι Τούρκοι σε καμία των περιπτώσεων δεν «βιάζονται».

Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό όμως είναι ανοίγει  η όρεξη στον Ερντογάν ο οποίος θέλει να «απλωθεί» και στην δυτική Θράκη, στο Αιγαίο και στην ανατολική Βουλγαρία επιστρέφοντας μετά από 100 και πλέον χρόνια στα Βαλκάνια με τις «ευλογίες» της δύσης.

Μιας δύσης,  η οποία για μία φορά ακόμη παίζει τον «βρώμικο» και ανθελληνικό ρόλο της όπως και οι σταυροφόροι που άλωσαν την Κωνσταντινούπολη το 1204...με την  ιστορία να  επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά.

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/806792110166798336

https://twitter.com/taylieli/status/806765097074819076

https://twitter.com/KirpiveKobra/status/806537532838178816

https://twitter.com/lummideast/status/806868943369551872

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...