Αρχείο

Παρολίγο σύγκρουση μεταξύ του ρωσικού αντιτορπιλικού «Αντιναύαρχος Κουλάκωφ» και του βρετανικoύ αντιτορπιλικού HMS Sutherland

Το ρωσικό αντιτορπιλικού ανθυποβρυχιακού πολέμου « Αντιναύαρχος Κουλάκωφ» , ήρθε σε πορεία  σύγκρουσης με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Sutherland κλάσεως Tupe 23, σημαίνοντας συναγερμό   σε ολόκληρο το  βρετανικό βασιλικό ναυτικό κατά την επιστροφή του στην Ρωσία.

Το βρετανικό  πολεμικό πλοίο HMS Sutherland που έχει βάση το Πλύμουθ στην άκρη της Μάγχης απέπλευσε  με τις μηχανές πάση δυνάμει  για να ελέγξει τις κινήσεις του ρωσικού αντιτορπιλικού, το οποίο επέστρεφε μετά από πολύμηνη συμμετοχή σε αποστολές στην Συρία.

Τότε το ρωσικό πλοίο, σύμφωνα με την Mirror,  πραγματοποίησε επικίνδυνους ναυτικούς ελιγμούς σε σχέση με το βρετανικό πλοίο προκαλώντας την αντίδραση και άλλων νατοϊκών μονάδων επιφανείας  που έπλεαν στην περιοχή. 

Οι ναύτες του βρετανικού βασιλικού ναυτικού με τα  κιάλια στα χέρια και ελέγχοντας συνεχώς το  ραντάρ επιφανείας  παρακολουθούσαν κάτωχροι  συνεχώς  την πορεία και την ταχύτητά του ρωσικού πλοίου .

«Η διέλευση των ρωσικών πλοίων από τη Μεσόγειο προς τα βόρεια λιμάνια  δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός, αλλά το Βασιλικό Ναυτικό είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να προστατεύσει τα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε Βρετανός αξιωματικός .

Το ρωσικό πλοίο κατά την επιστροφή του από την ανατολική Μεσόγειο όπου είχε  συμμετάσχει στην εκστρατεία  στη Συρία,  έφερε αναρτημένη και την συριακή σημαία μαζί με την ρωσική εξοργίζοντας τους Βρετανούς .

Το ρωσικό αντιτορπιλικό  συνοδεύονταν συνολικά από τέσσερα άλλα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στο ταξίδι του πίσω στα λιμάνια της Ρωσίας , λόγω των τεραστίων οπλικών συστημάτων  που μεταφέρει και τα οποία  είναι ικανά  να προκαλέσουν  μεγάλες «απώλειες» σύμφωνα με  ορισμένους ναυτικούς κύκλους του βασιλικού ναυτικού.

Το αντιτορπιλικό « Αντιναύαρχος Κουλάκωφ», κλάσεως  Udaloy είναι ένα από τα  οκτώ παρόμοια πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου που είναι ενταγμένα   στο ρωσικό στόλο, και είναι  εξοπλισμένο  με  αντι-πλοϊκά  βλήματα, ένα δίδυμο πυροβόλο  130 χιλιοστών, πυραύλους και τορπίλες και άλλα όπλα.

Βρετανία , ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μετά το σοκ από την συνεχή διέλευση ρωσικών μονάδων επιφανείας από την Μάγχη και στην Μεσόγειο αναπτύσσουν συνεχώς πλοία που  παρακολουθούν τα ρωσικά από πολύ  κοντά, ενώ απαγορεύουν τον ελλιμενισμό τους  σε οποιαδήποτε λιμάνι νατοϊκής χώρας, εκτός της Ελλάδος η οποία γενικά "δεν υπακούει ".

7337356099882640360no

hms-sutherland

hms-sutherland-monitors-russian-ship

https://youtu.be/aEB7Q5X7n3I?t=2

https://youtu.be/33kSlqEvQk8?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...