Αρχείο

Πάμε σε μετωπική με την Άγκυρα: Κοινό στρατιωτικό μέτωπο Ελλάδας-Ισραήλ - Το 2023 πυρηνική δύναμη η Τουρκία - Απειλεί με ραγδαία επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων o Ρ.T.Eρντογάν! (βίντεο)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την Ελλάδα να σχηματίζει κοινό στρατιωτικό μέτωπο με το Ισραήλ εναντίον της Τουρκίας καθώς μετά την κοινή άσκηση με την Αίγυπτο-που βρίσκεται σε εξέλιξη- ανακοινώθηκε πως η Πολεμική Αεροπορία στέλνει στο Ισραήλ F-16 Block 50 από την 341Μ και 347Μ για στρατιωτική άσκηση. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να χειροτερέψουν δραματικά καθώς η χώρα μας αρνήθηκε την έκδοση στην Τουρκία των τριών Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Αυτή ήταν και η απαίτηση των ΗΠΑ εξάλλου οι οποίοι πίεζαν εδώ και καιρό προς αυτή τη κατεύθυνση.Ήδη η Τουρκία απειλεί με ραγδαία επιδείνωση σε ολόκληρο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων(σήμερα ζήτησαν και το...Μαράθι).

Στο Ισραήλ επικρατεί έντονη ανησυχία με την κατάσταση και τις τουρκικές κινήσεις. Πριν λίγο ανακοινώθηκε από την ρωσική εταιρεία Rosatom ότι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Akkuyu που κατασκευάζεται στη Μερσίνα θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος τον Απρίλιο του 2023, η δεύτερη μονάδα τον Απρίλιο του 2024, η τρίτη τον Απρίλιο του 2025 και η τέταρτη τον Απρίλιο του 2026!

Σίγουρα το Ισραήλ αλλά και η Ελλάδα δεν επιθυμούν να δουν μια Τουρκία πυρηνική δύναμη τη στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει ζητήσει και από το Πακιστάν να της δώσει πυρηνικά όπλα!

Όπως αναφέραμε χτες στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Παρέμβαση Ισραήλ προς Ελλάδα: «Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από την ισχύ των όπλων, κάντε το όπως η Ρωσία» – Aπέτυχαν οι ΗΠΑ – Ρωσία και Ισραήλ βλέπουν περιφερειακή σύρραξη! το Ισραήλ επιζητά ένα φρένο προς την τουρκική προκλητικότητα...

Μάλιστα σήμερα εκτοξεύτηκε και ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk-1...

Πιο αναλυτικά, από την Κυριακή 4 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στο Ισραήλ, η άσκηση «Viper Valley 2016».

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) θα συμμετάσχει με κλιμάκιο πέντε (5) αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 341Μ και της 347M, το οποίο θα μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση «Ramat David», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας 2016 των δύο (2) χωρών.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό δικαστήριο απέρριψε την έκδοση στην Τουρκία των τριών Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν στη χώρα,μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την απόφαση, της μη έκδοσης τους .. Το δικαστήριο έκανε την δουλειά του», δήλωσε η δικηγόρος των Τούρκων κ . Σταυρούλα Τομαρά.

Το θέμα τώρα είναι ποια θα είναι η αντίδραση της τουρκικής πλευράς και του προέδρου Ερντογάν που εκμεταλλευτεί το γεγονός .

Στο δικαστήριο, οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα της χώρας τους,κινδυνεύει η ζωή τους καθώς όπως είπαν, στην Τουρκία δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους ενώ πρόσθεσαν ότι είναι σίγουρο ότι "θα υποστούν βασανιστήρια και άσχημη αντιμετώπιση".

Την Τρίτη, πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα τριών ακόμα Τούρκων.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα ανοίξει σίγουρα έναν νέο γύρο εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς μετά την σχετική απόφαση, ήρθε και η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, προέβη σε μια σύντομη δήλωση. Ο κ. Ισίκ δηλώνει τα εξής:

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να καταβάλλει προσπάθεια για την έκδοση όλων των μελών της Οργάνωσης Φέτο (Κίνημα Γκιουλέν)».

Η σχετική είδηση κάνει τον γύρω των τουρκικών ΜΜΕ και βρίσκει αντίκτυπο στην τουρκική πρωτεύουσα και στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό τύπο της Τουρκίας αναφέρουν ότι η μη έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα τους θα έχει συνέπειες στα ελληνοτουρκικά, τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και τις κρίσιμες συνομιλίες στο Κυπριακό Ζήτημα.

Η Τουρκία σίγουρα θα αντιδράσει άμεσα και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας είναι πιο κοντά από ποτέ.

Εξάλλου στο παρελθόν η Τουρκία είχε προειδοποίησει ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας.

Μάλιστα, η ιστορία εμπλέκεται περισσότερο, καθώς η τούρκικη εφημερίδα “Star” σε δημοσίευμά της, είχε υποστηρίξει, ότι οι “8” φέρονται ως οι βασικοί ύποπτοι για το σχέδιο δολοφονίας του Recep Tayip Erdogan.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι “8” ανήκουν στην ομάδα των κομάντο που πραγματοποίησαν την έφοδο τη νύχτα του πραξικοπήματος στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος, με σκοπό να τον σκοτώσουν.

Πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι οκτώ στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο, ανήκουν στις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι οποίες έχουν επιθετικές αποστολές στην Ελλάδα, τα νησιά και τη Θράκη.

Είναι άνθρωποι που έχουν δει και έχουν μελετήσει επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας. Άρα καταλαβαίνουμε όλοι, πόσο σημαντικοί είναι για την Τουρκία.

Η Τουρκία σίγουρα θα προσπαθήσει λόγω και της κατάρρευσης της οικονομίας της, να δημιουργήσει επεισόδιο με την Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, οι τομείς του τουρισμού και των οικοδομών που στο παρελθόν συνέβαλλαν στην οικονομική άνθηση της τουρκικής οικονομίας παρουσιάζουν όλο και περισσότερο σημάδια κόπωσης. Από την μεγάλη κρίση έχει επηρεαστεί και ο δημόσιος αερομεταφορέας της Τουρκίας, ο οποίος προχωρά στην αναστολή κάποιων εκ των υπηρεσιών του. Μία κρίση στο Αιγαίο σίγουρα θα βοηθήσει τον Ρ. Τ. Ερντογάν…

Συμμετοχή της ΠΑ στην Άσκηση «Viper Valley 2016» - AT 103/2016

Συμμετοχή της ΠΑ στην Άσκηση «Viper Valley 2016» - AT 103/2016

https://www.youtube.com/watch?v=bgib6ybUzSQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ