Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άσκηση ελληνοτουρκικού πολέμου - Eκκενώθηκε το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία (φωτογραφίες)

Η Τουρκική προκλητικότητα εντείνεται μέρα με την μέρα κάτι που μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε «θερμό» επεισόδιο. Η ανησυχία είναι έκδηλη στα Επιτελεία καθώς πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκενώσεως κτηριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ”, στο πλαίσιο εξέτασης των σχετικών διαδικασιών από την στιγμή της επίδοσης επεισοδίου “έκτακτης ανάγκης” μέχρι την ολοκλήρωση της μετακίνησης του προσωπικού, στους προβλεπόμενους χώρους, εκτός των κτηρίων.

Οι φωτογραφίες από το ΓΕΕΘΑ

.

ekkenosi2

ekkenosi5

ekkenosi7

Την ίδια στιγμή η ΠΑ δείχνει να είναι πανέτοιμη για να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα. Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), παρουσία του Αρχηγού ΤΑ (A/TA), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, σύσκεψη των Διοικητών των Μονάδων του Αρχηγείου.

.

zz8z2048

zz8z2021

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ανάλυση μειζόνων θεμάτων αρμοδιότητας του ΑΤΑ και των Μονάδων ευθύνης του, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων, προκειμένου να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες από τον Αρχηγό TA, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των Μονάδων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης για πρώτη φορά αν δεν κάνουμε λάθος και εκπρόσωποι της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης και της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν στο περιθώριο της Σύσκεψης με τους διοικητές να εισηγούνται στον Αρχηγό τρόπους αντιμετώπισης της Τούρκικης Απειλής …

Η ήττα της Τουρκίας σε Χαλέπι-Αλ Μπαμπ-Μοσούλη θα οδηγήσει σίγουρα σε μια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες.

Η Άγκυρα θα δράσει στρατιωτικά για να μετριάσει την ταπείνωση την οποία υφίσταται και η οποία θα μεγαλώσει και περαιτέρω με βάση της πληροφορίες που έρχονται από Συρία.

Οι ΕΔ όμως φαίνονται έτοιμες και περιμένουν τους Τούρκους...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ