Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Άνοιξε νέο μέτωπο Ρωσίας-ΝΑΤΟ: Έγγραφο της Συμμαχίας μιλά για στρατιωτική παρέμβαση στα Βαλκάνια - Ο πρωθυπουργός της Σερβίας από το κόκπιτ MIG -29 στέλνει ηχηρό μήνυμα (εικόνες)

Στην αγκαλιά της Ρωσίας η Σερβία με τον πρωθυπουργό της χώρας να φωτογραφίζεται μέσα σε κόκπιτ μαχητικών MiG-29 κατά την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ανάψει νέα φωτιά πολέμου στα Βαλκάνια καθώς με εμπιστευτικό έγγραφο το οποίο διέρρευσε  απειλεί για μια ακόμη φορά με επέμβαση τα Βαλκάνια πυροδοτώντας μεγάλες  εξελίξεις και ενδεχόμενη επέμβαση της Ρωσίας.   

 Πρόκειται στην ουσία  για «μήνυμα-θανάτου» στους Σέρβους από την βορειοατλαντική  στρατιωτική συμμαχία, σύμφωνα με τα κροατικά  ΜΜΕ. 

Η Ρωσία αυτή τη φορά είναι πανέτοιμη να επανακτήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια και μια νέα εμπλοκή με το ΝΑΤΟ πρέπει να θεωρείται δεδομένη μαζί με την οχύρωση της Σερβίας με S-400, BUK-M2, MiG-29 κτλ.

Άρθρο που δημοσιεύτηκε  στην εφημερίδα «Vecernji» του Ζάγκρεμπ, αναφέρει ότι  νατοϊκό έγγραφο  αναφέρει ότι η συμμαχία  είναι  έτοιμη για στρατιωτική παρέμβαση  στα Δυτικά Βαλκάνια, προκειμένου να αποφευχθεί ένταση των εθνοτήτων στην Βοσνία λόγω της προθέσεως των Σερβοβοσνίων να αποσχιστούν από την χώρα σε συνεργασία με τους Σέρβους .

Πρόκειται για το περιεχόμενο ενός εμπιστευτικού εγγράφου του ΝΑΤΟ , το οποίο δημοσιοποίησε πηγή στον κροατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία για ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Προφανώς πρόκειται για σενάριο αντίδρασης της συμμαχίας στις κυοφορούμενες προθέσεις των Σερβοβόσνιων στην Βοσνία για την διενέργεια δημοψηφίσματος καθ΄υπόδειξη της Μόσχας.

Την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε αυτό « έγγραφο» του ΝΑΤΟ, ο  Βαλεντίν Ίνζκο,  ανώτερος διεθνής απεσταλμένος στη Β-Ε, δήλωσε στο Reuters ότι  υποστηρίζει μια ενδεχόμενη  παρέμβαση της συμμαχίας , αν οι Σέρβοβόσνιοι και Σέρβοι«υπερβούν τις  κόκκινες γραμμές», αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της σερβικής Δημοκρατίας , και στο ζήτημα του κατά πόσον  αυτό σχετίζεται με στρατιωτική εμπλοκή, αποστασιοποιούμενος όμως από άλλες ειρηνικές λύσεις, όπως οι διεθνείς πιέσεις.

Στο  έγγραφο του ΝΑΤΟ τονίζεται η ανάγκη για πολιτική συνεργασία με τη Σερβία, αλλά εφιστάται  επίσης η προσοχή στην ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στην  σερβοβοσιακή κοινότητα και στο σερβικό έθνος στην περιοχή, με συνεχείς επισκέψεις Σέρβων και  Σερβοβόσνιων στην Μόσχα και δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων.

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι πρόσφατα στο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ ο ίδιος, δεν είχε  παρατηρήσει καμία εχθρότητα και τόνισε πως υπάρχει μια καλή συνεργασία με τη Συμμαχία. Μόνο που πρόκειται για ευσεβείς πόθους.

Ο Αρχηγός του σερβικού γενικού επιτελείου στρατηγός Λιούμπισα Ντίκοβιτς  σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Σπούτνικ, δήλωσε ότι  "δεν έχει καταλάβει κανείς γιατί το ΝΑΤΟ είναι  και πάλι  έτοιμο να τους βομβαρδίσει".

«Και πάλι το ΝΑΤΟ , ίσως κάποιες αυθαίρετες εκτιμήσεις που έχουν εντελώς διαφορετικό στόχο. Προσωπικά πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επαναλάβει το λάθος του 1999» , δήλωσε ο Σέρβος ΑΓΕΕΔ .

Ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς , Σέρβος αμυντικός αναλυτής ωστόσο, θεωρεί ότι είναι σκανδαλώδες και ντροπή το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη κρατική απάντηση σε αυτές τις απειλές, που αναφέρουν ότι  η Σερβία και η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ είναι πλέον αποφασισμένο να φέρει τη Σερβία στην πλευρά του  με κάθε κόστος ... ο Βούτσιτς απειλείται να  εγκαταλείψει  την συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

Ο καθηγητής του τμήματος ασφαλείας του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου  Ζόραν Ντράγκισιτς πιστεύει ότι,  η ανακοίνωση μια πιθανής επέμβασης του ΝΑΤΟ,  έχει μικρή σχέση με την πραγματικότητα και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα ο ίδιος ήταν μέρος της αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία « δεν άκουσε» κανένα επικριτικό τόνο για  την Σερβία.

«Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να στοιχηματίσω  ότι το έγγραφο από τη «Vecernji» δεν είναι αυθεντικό, αλλά είναι μια προσπάθεια να διαδώσουν μια ιδιότυπη  προπαγάνδα στο πλαίσιο των αρνητικών μηνυμάτων από την κροατική πλευρά, για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σερβίας και της ΕΕ. Οι  Σέρβοι της περιοχής δεν ετοιμάζονται να αποσταθεροποιήσουν  κανέναν », είπε ο Ντράγκισιτς.

Ο πρόεδρος του σερβικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών  Αλεξάνταρ Μίτιτς επισημαίνει ότι, αν η ερμηνεία των μέσων ενημέρωσης αφορούν όντως  ένα αυθεντικό έγγραφο, τότε  πρόκειται για μια «άλλη μια αδέξια και αντιπαραγωγική στάση  του ΝΑΤΟ» στην Σερβία.

«Αυτά τα μηνύματα μπορεί να χαιρετίζονται  με ενθουσιασμό στο Ζάγκρεμπ, στο Σεράγεβο και την Πρίστινα, αλλά στη Σερβία,  και στην σερβική δημοκρατία της Βοσνίας , αλλά και στην πλειοψηφία  του Μαυροβουνίου μόνο κακό μπορούν να δημιουργήσουν απέναντι στο ΝΑΤΟ. Η στάση των Σέρβων απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν βασίζεται στην ρωσική επιρροή, αλλά στην άσχημη  εμπειρία των βομβαρδισμών και στο ρόλο της συμμαχίας  στην κατάληψη του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια», ανέφερε  ο Μίτιτς .

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού  και ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα υπογράψουν  την Πέμπτη (22/12)  στη Μόσχα σύμβαση για την παράδοση των έξι νέων αεροσκαφών «MIG -29   καθώς και αρκετές συμφωνίες για τον οπλισμό και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της Σερβίας.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε  ότι η Μόσχα δεν αποστέλλει οπλισμό στην  Σερβία για  πόλεμο, αλλά για την ειρήνη, καθώς μόνο  ένας ισχυρός σερβικός στρατός είναι  εγγυητής της ειρήνης στην περιοχή.

Το νατοϊκό  έγγραφο είναι η αντίδραση στην συμφωνία Ρωσίας -Σερβίας  και θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για σοβαρή εμπλοκή στα Βαλκάνια . Το ΝΑΤΟ υλοποιώντας μια πρωτόγονη και αλαζονική  πολιτική θέλει να αποφασίσει για τα πάντα, ακόμη και όταν δεν του δίνεται το δικαίωμα .

Πιθανόν τα κέντρα αποφάσεων στην συμμαχία να έχουν στοχοποιήσει την περιοχή των Βαλκανίων, λόγω της μεγάλης επιρροής της Μόσχας , ειδικά μετά τις εκλογές σε Βουλγαρία και Μολδαβία .

Πάντως είναι εξοργιστικό που  αντί να μιλούν οι νατοϊκοί για την ισλαμική τρομοκρατία στην Βοσνία , αγανακτούν με την πρόθεση των Σερβοβόσνιων να αποσχιστούν από το μόρφωμα που ονομάζουν κράτος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Η Ρωσία και προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος όμως δεν πρόκειται να αφήσουν την περιοχή στο έλεος της  ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και θα «επανορθώσουν» σε περίπτωση επέμβασης της συμμαχίας στα Βαλκάνια  , θέτοντας τέρμα στην δυτική ηγεμονία ειδικά σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης.

 

https://youtu.be/az-qr37qT54

 

https://youtu.be/1nLDV1k6TBA?t=28

https://youtu.be/S_F9ziUvzfc?t=41

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...