Αρχείο

Εκβιασμός άνευ προηγουμένου - Θέλουν να μας κάνουν «αποθήκη ψυχών»: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να μας στείλουν και τους δικούς τους μετανάστες - Επικαλούνται την συνθήκη του Δουβλίνου!

Η χώρα μας «εκβιάζεται» με την συνθήκη του Δουβλίνου, την απογείωση του χρέους και άλλα γερμανικά «κόλπα» για να δεχθεί χιλιάδες μετανάστες.

Είναι σίγουρο πλέον ότι οι Γερμανοί θέλουν  να καταστήσουν την Ελλάδα  «αποθήκη ψυχών» για να νικήσει και  στις επόμενες εκλογές στην Γερμανία, η «ιέρεια» της παγκοσμιοποίησης Άγκελα Μέρκελ.  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τελεσίγραφο  στην Ελλάδα και προθεσμία για να καθοριστεί ολόκληρο  το σύστημα της μετανάστευσης και να συνεχιστεί η αποδοχή αιτούντων ασύλου από τον Μάρτιο του επόμενου έτους, θέτοντας  τέλος στα έξι χρόνια  απαλλαγής  από την ευρωπαϊκή συνθήκη του « Δουβλίνου»  για το άσυλο, αναφέρει το περιοδικό politico.

Βάσει συμφωνίας που υπεγράφη στην ιρλανδική πρωτεύουσα το 1990, οι χώρες μέλη οι οποίες θα  είναι το πρώτο σημείο εισόδου για τα άτομα που ζητούν άσυλο στην ΕΕ,  έχουν την υποχρέωση να επεξεργάζονται την αίτηση τους και να τους αποστέλλουν πίσω, αν έχουν ταξιδέψει από  άλλες χώρες της ΕΕ χωρίς άδεια .

Οι μεταφορές από άλλες χώρες της ΕΕ προς την Ελλάδα ανεστάλησαν το 2011, όμως, όταν το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι οι συνθήκες στις ελληνικές εγκαταστάσεις για τους αιτούντες ασύλου ήταν απαράδεκτες.

Η 17σέλιδη πρόταση της ευρωπαϊκής  επιτροπής, που θα εγκριθεί σήμερα  Πέμπτη αναφέρει : «Συνιστάται η μεταφορά αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα ...η οποία  πρέπει να συνεχιστεί».

A photo taken on May 18, 2016 shows tents of migrants and refugees staged under a bridge at the Piraeus port where some 1500 migrants and refugees live in a makeshift camps on passenger areas. Greece must regulate and improve conditions for thousands of migrants -- many of them children -- detained in camps for weeks as they wait for asylum under a sketchy EU-Turkey deal, a UN human rights official said on May 16, 2016. There are over 54,000 people on Greek territory, including some 45,000 migrants who arrived before the EU-Turkey deal took effect and were stuck after other Balkan countries began closing their borders in mid-February. / AFP / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

 

Έτσι οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με το περιοδικό,  αναγκάζουν  την χώρα μας να αναλάβει τις ευθύνες της, που αποτελούν  μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση των ελέγχων σε πολλά από τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ που αντιμετώπισαν την κρίση προσφύγων, προκαλώντας την προσωρινή αναστολή της  συνθήκης Σένγκεν.

Οι χώρες που επέβαλαν εκ νέου τους ελέγχους στα σύνορα, όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Δανία, θα αποστείλουν τους μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πίσω   στη χώρα που ορίζεται από την συνθήκη του Δουβλίνου και στην προκειμένη περίπτωση αυτό αφορά την ΕΛΛΑΔΑ . !!

Η σημερινή κατάσταση του συστήματος του Δουβλίνου  είναι στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Πριν από αυτό, οι υπουργοί εσωτερικών θα  συνεδριάσουν  την Παρασκευή για να συζητήσουν τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των αιτούντων ασύλου , καθώς και την  αμφιλεγόμενη πρόταση της Επιτροπής για ένα μόνιμο σύστημα μετεγκατάστασης σε περίπτωση ασυνήθιστα υψηλών  επιπέδων  αφίξεων προσφύγων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής σχετικά με τις βελτιώσεις στο επίπεδο των καταλυμάτων για τους αιτούντες ασύλου και τη διαχείριση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.

Όσον αφορά την ποιότητα, πολλές από τις εγκαταστάσεις υποδοχής στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπολείπονται των απαιτήσεων», λέει το έγγραφο της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα νησιά του Αιγαίου, όπου τα κέντρα υποδοχής «δεν είναι μόνο υπερπλήρεις, αλλά έχουν κατώτερης ποιότητας υλικά και συνθήκες  από την άποψη της υγιεινής».

Με το άρθρο μας που είχε τίτλο (Αιφνιδιαστική ανακοίνωση Γερμανίας – Η Μέρκελ απειλεί την Ελλάδα; Θέλει να πετάξει έξω από τη Γερμανία 100 χιλιάδες μετανάστες), είχαμε προειδοποιήσει ότι η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε  εντελώς αιφνιδιαστικά τα σχέδια της για την απέλαση  100.000 μεταναστών που έφθασαν στη Γερμανία το περασμένο έτος,  καθώς η ίδια δέχεται σφοδρή κριτική για την αμφιλεγόμενη πολιτική της με την χορήγηση ασύλου σε 1.0000000 μετανάστες μέσα σε ένα έτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...