Εθνικά θέματα

ΓΓ του ΝΑΤΟ: «Δεν είναι βέβαιο ότι η ΕΕ θα είναι σε θέση να επιλύσει μια σύγκρουση στην Κύπρο»

Βρώμικα και ύπουλα παιχνίδια ετοιμάζουν ενδεχομένως και πάλι οι νατοϊκοί σε συνεργασία με τους νέο-οθωμανούς του Ερντογάν και μας τα «σερβίρουν» με δόσεις για να μπορέσουμε να τα κατανοήσουμε .    

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg τονίζει ότι «δεν είναι ακόμα καιρός για να πούμε αν οι προσπάθειες της ΕΕ μπορούν να οδηγήσουν την   Κύπρο σε διευθέτηση του προβλήματος, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», κατέληξε μιλώντας σε δημοσιογράφους του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

«Όσον αφορά την επανένωση στην Κύπρο, υποστηρίζω σθεναρά τις προσπάθειες της ΕΕ για να βρεθεί μια λύση μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, και υπάρχει πρόοδος, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτό θα οδηγήσει στην επιτυχία ή όχι.», είπε Stoltenberg.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «(η λύση του προβλήματος της Κύπρου) και μία ενδεχόμενη σύγκρουση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδο προς την κατεύθυνση της συνεργασίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ".

stratos-kypros

Σε άρθρο με τίτλο ( ΕΚΤΑΚΤΟ: «Γεννήθηκε» επίσημα ο ευρωπαϊκός στρατός με προϋπολογισμό 470 εκατ. ευρώ το έτος για να «υπερασπιστεί» την Ευρώπη του Σόιμπλε! ), αναφέραμε την νομοσχέδιο για την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού και έγινε πραγματικότητα το «όνειρο» του Βερολίνου, δηλαδή η προσπάθεια της  πλήρους  κυριαρχίας  επί των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτή η κυριαρχία δεν «αγγίζει» το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ οι οποίες στην ουσία δεν αναγνωρίζουν κυριαρχία σε καμία ευρωπαϊκή χώρα , πόσο μάλλον στην μικρή και αδύναμη Κύπρο , την οποία εφόσον τα συμφέροντα «ομιλούν»,  πάντοτε  τόσο στο παρόν όσο και στο  μέλλον, …μπορεί και να την δούμε ακόμη και ολόκληρη στα «δόντια» των Τούρκων που θέλουν τα καταλάβουν πάντα στην περιοχή λόγω των τεραστίων κοιτασμάτων  υδρογονανθράκων .

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το  κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η de facto διχοτόμηση της Κύπρου που συνέβη το  1974, ήταν αποτέλεσμα  στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στις 21  Ιουλίου του 1974 εισέβαλαν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και κατέλαβαν συνολικά  το 37% της χώρας.

Η Μόσχα και η Κίνα τηρούσαν γενικά αποστάσεις από όλα  τα περιφερειακά προβλήματα σαν της Κύπρου , τώρα όμως που "κατέβηκαν" οι πρώτοι από  την Μαύρη Θάλασσα και οι δεύτεροι αγόρασαν το λιμάνι του  Πειραιά,  όλα άλλαξαν και εμπλέκονται πλέον σθεναρά.

https://ria.ru/world/20161206/1482944816.html

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...