Αρχείο

Βίντεο-ντοκουμέντο: F-16 «προστατεύουν» το Καστελόριζο και τον Π. Καμμένο - «Με την ουρά στα σκέλια» αποχώρησαν οι Τούρκοι!

Βίντεο-ντοκουμέντο με ελληνικά F-16 να επιτηρούν το Καστελόριζο βγήκε πριν λίγο στην δημοσιότητα.  Συγκεκριμένα τα αεροσκάφη της ΠΑ είχαν σαν αρμοδιότητα να βρίσκονται σε readiness καθώς ο ΥΠΑΜ Π. Καμμένος και βουλευτές επισκέπτονταν το νησί. Οι Τούρκοι κατά την διάρκεια της ημέρας παραβίασαν αρκετές φορές το FIR Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις τουρκικοί σχηματισμοί -μία τετράδα και δύο ζεύγη- «παρενόχλησαν» τα Σινούκ, με τα οποία ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές μετέβησαν από την Ρόδο στη Ρω, από εκεί στη νήσο Στρογγύλη και έπειτα στο Καστελόριζο.

Τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και «αναχαίτισαν» τα αντίστοιχα τουρκικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα μία τετράδα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέρασαν και πήγαν νοτιοανατολικά, εκεί που είναι η περιοχή όπου αύριο οι Τούρκοι θα κάνουν στρατιωτική άσκηση άσκηση με πραγματικά πυρά.

Διπλή, σκληρή, αερομαχία ελληνικών με τουρκικά F-16

Νωρίτερα σήμερα, με σαφή προκλητική διάθεση λειτούργησαν οι πιλότοι δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, οι οποίοι νωρίς το πρωί μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάη επιφυλακής, τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο. Τα τουρκικά F-16 προκάλεσαν αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά. Μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αντί όμως να επιστρέψουν στη βάση τους, τα τουρκικά F-16 παραβίασαν και πάλι τον εθνικό εναέριο χώρο. Πετώντας νοτιότερα, μπήκαν και πάλι χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στηνπεριοχή μεταξύ Χιου και Σάμου.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερο dogfight με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε readiness.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά την δεύτερη εικονική αερομαχία οι Τούρκοι πιλότοι δεν επέστρεψαν αμέσως στον τουρκικό εναέριο χώρο. Κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντάλαμαν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο με τα ελληνικά F-16 να επιτηρούν τη νήσο Στρογγύλη, την ώρα της επίσκεψης Καμμένου και βουλευτών στη νήσο.

https://www.youtube.com/watch?v=8CU48JtvBb8

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τους συναδέλφους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού είμαστε σήμερα εδώ. Επισκεφθήκαμε τη Ρω, τη Στρογγύλη και τώρα βρισκόμαστε στη Μεγίστη για να πούμε χρόνια πολλά στους Αξιωματικούς, στους Υπαξιωματικούς, στους Στρατεύσιμους, στους Εθνοφύλακες, αλλά και στους πολίτες των νησιών, διότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους.

Γνωρίζουμε ότι το εθνικό έργο που επιτελούν, είναι ένα δύσκολο έργο, σε δύσκολες συνθήκες. Το μήνυμα ομοψυχίας εκ μέρους του ελληνικού λαού είναι αυτό το οποίο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι τα παιδιά μας, που προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Θα πρέπει η σκέψη όλων των Ελλήνων να βρίσκεται εδώ στο Καστελλόριζο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στον Έβρο και σε όλες τις Μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους πιλότους μας, που προστατεύουν τον εναέριο χώρο μας, στους κυβερνήτες των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα, στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κάνουν γιορτές μακριά από τις οικογένειες τους, αλλά στη μεγάλη οικογένεια της Ελλάδας.

Χρόνια Πολλά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...