Κόσμος

‘‘Αρματώνεται‘‘ συνεχώς η Ρωσία-Πέντε συντάγματα πυραύλων S-400 εντάχθηκαν στις ΕΔ και μετακινήθηκαν στα δυτικά σύνορα της χώρας

Κλιμακώνεται συνεχώς η κατάσταση στα ΒΔ σύνορα της ρωσικής ομοσπονδίας και τα εργοστάσια του Πούτιν δουλεύουν ‘‘διπλοβάρδιες‘‘ σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας το τελευταίο διάστημα παρέδωσε για επιχειρησιακή δράση στις ένοπλες δυνάμεις τουλάχιστον  πέντε συντάγματα των αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 , δήλωσε  σήμερα   η εταιρεία που τους κατασκευάζει  "Almaz-Antey".

"Η Almaz - Antey "στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την σύμβαση με το κράτος για το τρέχον διάστημα  έχει ολοκληρώσει την παράδοση στο υπουργείο άμυνας σειρά οπλικών συστημάτων  και ειδικού εξοπλισμού . Ειδικότερα,  πέντε συντάγματα του συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, ευρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ήδη στην ρωσική αεράμυνα " αναφέρει η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Πληροφορίες από ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την προώθηση αυτών συστημάτων στα ΒΔ σύνορα της χώρας απέναντι από την Βαλτική λόγω της επικείμενης υπερσυγκέντρωσης  ισχυρών νατοϊκών δυνάμεων.

Κύριο μέλημα του γενικού επιτελείου στην Μόσχα αποτελεί ο κίνδυνος που απορρέει από την  παρουσία βρετανικών , γαλλικών και γερμανικών δυνάμεων οι οποίες σύμφωνα με ειδικούς θα μετακινηθούν μαζί με συστοιχίες πυραύλων PATRIOT, με σκοπό την αντιμετώπιση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Από την άλλη πλευρά η Μόσχα θεωρεί ως σχεδόν σίγουρη την μεταστάθμευση νατοϊκών σύγχρονων αεροσκαφών όπως Eurofighter Tranche -3, Rafale και άλλων τύπων αεροσκαφών,  και επιθυμεί να ‘‘κλείσει‘ όλους τους διαδρόμους πάνω από την περιοχή αυτή που αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα,  λόγω της μικρής  απόστασης της από την ρωσική πρωτεύουσα.    

Οι μετακινήσεις οπλικών συστημάτων θα συνεχιστούν τόσο από την πλευρά της Ρωσίας όσο και αυτής του ΝΑΤΟ λόγω της ιδιαίτερα ασταθούς γεωπολιτικής καταστάσεως στην περιοχή.

 

https://youtu.be/6xSILcCvMho

https://youtu.be/18eWTjS1mvo?t=2

https://youtu.be/AcLHtlkc-KQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...