Εθνικά θέματα

«Απόβαση» ΘΕΩΝ Αισθητήρες στη χώρα των Φαραώ

Μια ακόμα στρατηγική συνεργασία της Θέων Αισθητήρες απέδωσε «καρπούς», αυτή τη φορά στην Αίγυπτο. Η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση για την υλοποίηση ενός προγράμματος συμπαραγωγής οργάνων νυχτερινής όρασης με την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, Arab International Optronics (ΑΙΟ).

Μόνο η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά 3.700 όργανα. Πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες και επιχειρησιακά προηγμένες διόπτρες παθητικού τύπου, όπως αποδεικνύεται από τη ζήτηση και την προτίμηση που δείχνουν σε αυτές οι τελικοί χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό του Αραβικού κόσμου (σύμφωνα με την Global Firepower List 2016). Η συνεργασία της Θέων Αισθητήρες με το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετρά ήδη 10 χρόνια, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν, αλλά και να αποδεικνύεται στην πράξη, απόλυτα ικανοποιημένες από αυτήν.

Ο Γενικός Διευθυντής της Θέων Αισθητήρες, Βασίλειος Σαββαΐδης αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης τόνισε: « Η προώθηση αυτής της συνεργασίας ενισχύθηκε και από τις επιτυχημένες συναντήσεις που διοργανώθηκαν το 2016 τόσο στην Αθήνα όσο και στο Κάιρο από το Αιγυπτιακό και Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ευχαριστούμε, με τη συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας των δύο χωρών.

»Τις ελληνικές εταιρείες συντόνισε και εκπροσώπησε επάξια ο φορέας της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), τον οποίο επίσης ευχαριστούμε. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν συνεργασίες και για άλλες ελληνικές εταιρείες του κλάδου, τις οποίες η Θέων θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα στην πορεία τους μαζί με την Θέων προς τις αγορές του εξωτερικού».

«Η υπογραφή αυτής της σύμβασης αποτελεί μία ακόμα στρατηγική συμμαχία που ακολουθεί αυτές στην Αμερική, την Αυστραλία, την Ινδονησία και την Ινδία» σχολιάζει σχετικά ο Πρόεδρος της Θέων Αισθητήρες, Κρίστιαν Χατζημηνάς και συνεχίζει: «Στους στόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμα στρατηγικές συμμαχίες-Joint Ventures-στη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή καθώς και μία στη Ν. Αμερική, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2017. Αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής που αφορά στην προώθηση των προϊόντων της εταιρείας μας αλλά και των προϊόντων των στρατηγικών μας εταίρων σε παγκόσμιο επίπεδο» καταλήγει ο ίδιος.

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...