Κόσμος

Απειλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Η Ευρώπη βάζει την ασφάλειά της σε κίνδυνο με την αποξένωση της Τουρκίας»

Ευθείες απειλές εξαπέλυσε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν  σε καλύτερη θέση από άποψη ασφαλείας, αν αποδέχονταν  την ένταξη της Τουρκίας.

«Η αποξένωση της Τουρκίας  βάζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή σε μεγάλο κίνδυνο.  Ασφαλής Ευρώπη χωρίς την Τουρκία είναι εξαιρετικά απίθανο», είπε σε μια συνέντευξη Τύπου ο Ερντογάν μαζί  με τον Σλοβένο ομόλογό του Μπορούτ Παχόρ.

«Υπάρχει  επίσης μεγάλη ανησυχία για μας ότι η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία είναι σε άνοδο στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, αναφερόμενος στην αύξηση των αντιτουρκικών αισθημάτων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ιδιαίτερα μετά το  Brexit και την ενίσχυση της άκρας δεξιάς.

imagehandler-1

«Έχω  υποστηρίξει ότι η Τουρκία δεν έχει κερδίσει τίποτε από την ΕΕ», τόνισε ο  Ερντογάν  μετά από τις παρατηρήσεις του ομολόγου  του  σε ερώτηση από το ακροατήριο σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Παχόρ σχολίασε ότι "οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ είναι σε δύσκολη φάση και έχει απογοητευτεί από την όλη κατάσταση », είπε  ο ίδιος με ένα προφανή απολογητικά τόνο.

Η Τουρκία και η ΕΕ έχουν  κάνει μια συμφωνία σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας και την ελεύθερη  ροή Τούρκων πολιτών  στην γηραιά ήπειρο.

Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι θα διακόψει την εφαρμογή της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, αν η ΕΕ δεν οριστικοποιήσει  την απελευθέρωση της βίζας  μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μετά την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς την χώρα του  και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα ανοίξει τα σύνορα της χώρας επιτρέποντας την ροή των προσφύγων  στην ΕΕ.

metanastes4-630x400

Ο Τούρκος Σουλτάνος απειλεί και πάλι τους Ευρωπαίους ηγέτες χωρίς κανένας …το τονίζουμε αυτό,  να τον βάλει στην θέση του για την στάση του στο εσωτερικό και το εξωτερικό όλο αυτό το διάστημα.

Όλοι τους τον φοβούνται και τον τρέμουν στην κυριολεξία και δεν πρόκειται να αντιδράσουν στο παραμικρό,  με αποτέλεσμα η Ελλάδα να σηκώσει και πάλι το βάρος της ανθρώπινης πλημμυρίδας που θα  κατακλύσει σύντομα  το Αιγαίο και την χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ