Αρχείο

Ανατροπή δεδομένων; Οπαδός του Ερντογάν και μέλος του ΑΚP ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη - Διατηρούσε σχέσεις με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα

Μία φωτογραφία-ντοκουμέντο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας.

Ο Τούρκος αστυνομικός που δολοφόνησε τον Ρώσο Πρέσβη στην ήταν οπαδός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλος του (AKP).

Στην φωτογραφία, όπου το πρόσωπό του είναι κυκλωμένο, βρίσκεται σε νεαρή ηλικία και με εφηβικό μούσι, να ποζάρει ανάμεσα σε άλλους νεολαίους του ισλαμικού κόμματος AKP κάτω από τα πορτρέτα Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς που δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ ήταν πρώην αστυνομικός, που είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Σύμφωνα με την εκδοχή των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία είναι πιστά στον Ρ. Τ. Ερντογάν,  ο δολοφόνος ήταν υποστηρικτής του Γκιουλέν.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο Αλτιντάς παρεισέφρησε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας που μιλούσε ο Καρλόφ, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικός, παρουσιάζοντας πλαστή ταυτότητα. Φώναξε η “Ρωσία θα βιώσει την εκδίκηση για την Συρία”, πριν ανοίξει πυρ. Ο Αλτιντάς έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο της αστυνομίας και εντοπίστηκε πάνω του μια αστυνομική ταυτότητα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο Αλτιντάς εντάχθηκε στην Αστυνομία το 2014 και φαίνεται ότι διατηρούσε σχέσεις με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Στο παρελθόν ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει να θεωρούμε την Αλ Νούσρα τρομοκρατική οργάνωση γιατί μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

 

2016-12-19_214200

 

syria708_20

 

https://www.youtube.com/watch?v=ImXryyGogcE&vl=el

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ