Αρχείο

Υπό πολιορκία η Χίος: Με τα όπλα στα χέρια αμύνονται οι κάτοικοι εναντίον των παράνομων μεταναστών - Πυροβολισμοί και σοβαροί τραυματισμοί - Bίντεο-ντοκουμέντο

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στη Χίο με τους λαθρομετανάστες, με τα επεισόδια να έχουν καθιερωθεί σε καθημερινή βάση.

Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο, που έλαβε χώρα στο νησί, όταν με βολές στον αέρα κάνοντας χρήση της κυνηγετικής του καραμπίνας, αντέδρασε ιδιοκτήτης καφενείου στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, λίγα μέτρα μακρύτερα από τον καταυλισμό της Σούδας.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν ομάδα Αφγανών και Αλγερινών ήρθαν στα χέρια από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής.

Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους πρόσφυγες που ήδη διέμεναν στον υπερκορεσμένο καταυλισμό και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Τα αρχικά περιορισμένης έκτασης επεισόδια επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα ομάδα προσφύγων να κινηθεί προς ταβέρνα της περιοχής.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QSYmRTQY5TY

 

Έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν άμεσα το κατάστημα.

Μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης συγγενής του ιδιοκτήτη της ταβέρνας όπλισε την κυνηγετική του καραμπίνα και έριξε βολές στον αέρα με σκοπό να αποτρέψει την είσοδο των προσφύγων στο κατάστημα.

«Χτύπησαν τον γιο του ιδιοκτήτη με μία πέτρα και αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει κάποιες τυπικές εξετάσεις. Ο πατέρας του, ο οποίος έριξε στον αέρα έχει συλληφθεί», λέει άνθρωπος που βρισκόταν μπροστά τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό και συμπληρώνει: «Η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών. Επειδή έτρεχαν όλοι μαζί να έρθουν προς τα εδώ πάνω στον καβγά τους, για να τους "διώξει" πυροβόλησε στον αέρα επειδή είχε πολύ κόσμο το μαγαζί και επειδή είχε γίνει κάτι ανάλογο το περασμένο καλοκαίρι όπου κατάφεραν να εισχωρήσουν. Χωρίς αφορμή και λόγο πιάνονται συνέχεια στα χέρια».

Σύμφωνα με τον Politischios.gr συνολικά έριξε πέντε βολές στον αέρα με αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα από το Λιμεναρχείο, στο κρατητήριο του οποίου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Αυτό είναι το ελληνικό κράτος. Συλλαμβάνει Ελληνες που υπερασπίζονται την τιμή τους και τις περιουσίες τους.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι του Μολυβου και της Πετρας χθες βρίσκονταν κοντα σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Αναξου όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο ξενοδόχος αποφάσισε να νοικιάσει δωμάτια σε ΜΚΟ (πιθανών την Υπάτη Αρμοστεία) παρά τις αντιδράσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και των κάτοικων.

Σύμφωνα με ανιπεβεβαιωτες πληροφορίες απο κατοικους αργά το απόγευμα έφτασαν στην Άναξo οι πρώτοι μετανάστες ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλοι ώστε να διαμείνουν στο εν λόγο γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ