Εθνικά θέματα

Τούρκος δημοσιογράφος συνδέει τα Ίμια με τους 8 αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα - Δείτε πώς!

Του Ουγούρ Ντουντάρ
Εφημερίδα Sözcü, 10-12-2016
Είναι 30 Ιανουαρίου 1996…

Εκείνη την κρύα χειμωνιάτικη νύχτα που ξύριζε ο σκληρός άνεμος που φυσούσε από τα στενά, μόλις πήραν την σχετική διαταγή, χωρίς καν να αποχειρετίσουν τις οικογένειές τους, πέταξαν από την Κωνσταντινούπολη στο Μπόντρουμ (σ.τ.μ. Αλικαρνασσό).
Όταν έφθασαν στο Γκιουμουσλούκ, έμαθαν ότι αν και είχαν κάνει τη σχετική αίτηηση, τα φουσκωτά που ήταν ήδη στη θάλασσα, δεν είχαν ούτε καύσιμα, ούτε τρόφιμα για τους ίδιους. Όμως έπρεπε να επιβιβαστούν αμέσως στα φουσκωτά, να ξεγελάσουν τις ελληνικές δυνάμεις που ήταν στα Καρντάκ (σ.τ.μ. Ίμια) και αν δεν κατάφερναν να τις ξεγελάσουν να πολεμήσουν, έχοντας αποστολή να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία και να υψώσουν την τουρκική.
* * *
Το πρόβλημα των καυσίμων το έλυσαν εύκολα. Ο τότε ανθυποπλοίαρχος της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών του ΠΝ, Ερτζάν Κιρέτστεπε (Ercan Kireçtepe), που έφθασε στο βαθμό του πλωτάρχη, με την πιστωτική του κάρτα προμηθεύτικε κάυσιμα για τα φουσκωτά. Όσον αφορά τα τρόφιμα πλήρωσαν από την τζέπη τους όλοι και αγόρασαν ψωμί και τυρί.
* * *
Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε. Ήλθε η ώρα της έναρξης της επιχείρησης. Οι βατραχάνθρωποι (SAT), ένα μέρος επιβιβάστηκαν στα φουσκωτά και ένα μέρος στα ελικόπτερα μαζί με τους συναδέλφους τους από τον Ανορθόδοξο Πόλεμο (Özel Kuvvetler). Έναν συνάδεφλό τους τον άφησαν πίσω, κι εκείνος τους είπε ότι δεν θα τους το συγχωρήσει ποτέ. Αν και το ελικόπτερο ήταν γεμάτο, γύρισαν και τον πήραν κι αυτόν.
* * *
Το είπαμε, ήταν χειμώνας, ο άνεμος κρύος και όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο παγωμένος.
* * *
Οι ήρωες Τούρκοι στρατιωιτκοί, έφεραν σε πέρας την αποστολή τους στο έπακρο. Τις πρώτες πρωινές ώρες κατέβασαν την Ελληνική σημαία από τα Ίμια και ύψωσαν την ιερή μας σημαία να υματίζει στο βράχο. Εκείνη την παγωμένη νύχτα, μέσα σε μουσκεμένες στολές, συνέχισαν την αποστολή τους και έγραψαν μια ηρωιή ιστορία, όπως αυτές που βλέπουμε στον κινηματογράφο.
* * *
Όταν οι ανθυποπλοίαρχοι Ali Türkşen (έφθασε στοβαθμό του συνταγματάρχη), και Ercan Kireçtepe, και οι μόνιμοι υπαξιωματικοί του ΠΝ, Abdullah Arslan, Lütfü Tokuşoğlu, Hakan Çalışkan, İshak Balçın, Levin Keten, Tanel Erenay, Cavit Özmen, Hasan Özkır, Salih Çörekçioğlu ve Sadettin Doğan, επέστρεψαν στο Μπόντρουμ, ο λαός μας τους υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και δάκρυα στα μάτια σαν ήρωες.
* * *
Όμως μετά από μερικά χρόνια, αυτοί οι ήρωες που απέδειξαν ότι ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τις ζωές τους για την πατρίδα, βρέθηκαν στις φυλακές, μετά τη σκευωρία που στήθηκε στο τρίγωνο Beşiktaş‐Hasdal‐Silivri.
Ο Ercan Kireçtepe έφαγε 5 χρόνια και οι Ali Türkşen και Sadettin Doğan από 3,5 χρόνια φυλακή.
Όμως, αν και τους έβαλαν φυλακή, δεν έπαψαν να λένε ότι «αν χρειαστεί, και πάλι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωήμαςγια την πατρίδα».
* * *
Όμως, ποιους έφεραν στη θέση εκείνων των πατριωτών ηρωικών αξιωματικών και τι έκαναν εκείνοι στη συνέχεια;
Στις 15 Ιουλίου το βράδυ, αντί να συμπεριφερθούν όπως οι ήρωες που ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν για να καρφώσουν την σημαία στα Καρντάκ, λιποτάκτησαν στην Ελλάδα!...
Και μάλιστα έφυγαν παίρνοντας μαζί τους στρατιωτικό ελικόπτερο και στρατιωτικά μυστικά…
Γι’ αυτό λέμε ότι οι δίκες που αφορούσαν τις υποθέσεις Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy και Στρατιωτιή Κατασκοπία (Askeri Casusluk), ήταν κάτι παραπάνω από «σκευωρία».
* * *
Το όνομά τους είναι σκευωρίες προδοσίας, προδοσία…

Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...