Αρχείο

Τουρκική πρόκληση: "Μετά τον Αστέρα βουλιαγμένης θα σας πάρουμε και τον Παρθενώνα" - Από «εμίρης κακομοίρης» ο ξενοδοχειακός τομέας της χώρας

Ένα τούρκο-αραβικό οικονομικό fund θα  δαπανήσει περίπου € 300 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης ενός πολυτελούς παραθαλάσσιου θέρετρου έξω από την Αθήνα, φέρνοντας σημαντικές ξένες επενδύσεις στη χώρα, αναφέρει με υπερηφάνεια ο τουρκικός τύπος, έχοντας όμως ως κύρια φωτογραφία τον Παρθενώνα σε μια προσπάθεια να περάσει μήνυμα ισχύος της Άγκυρας και παρακμής της χώρας μας!

Ολοκληρώθηκε  τον Οκτώβριο η πώληση του 90 τοις εκατό των μετοχών του  ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης , ως μέρος ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο πλαίσιο της διεθνής διασώσεως της χώρας μας στους "αχόρταγους " δανειστές.

Το fund που θα επενδύσει στο Αστέρα εκπροσωπεί επενδυτές από την Τουρκία, το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και άλλα Αραβικά Εμιράτα. Μιλάμε για χώρες οι οποίες συμμετέχουν με πολλούς χορηγούς υπέρ των τζιχανστιστών στην Συρία και οι οποίες "σπρώχνουν"  χιλιάδες πρόσφυγες στην πατρίδα μας .

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσε» αρχικά την επένδυση, όταν εξελέγη για πρώτη φορά το 2015, ενώ το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι η σχεδιαζόμενη κατασκευή των Τούρκων και Αράβων στην πιο όμορφη  περιοχή της Αττικής παραβιάζει την εθνική νομοθεσία.

Αυτό το εμπόδιο όμως βγήκε από την μέση  όταν συμφωνήθηκε ένα τροποποιημένο σχέδιο ειδικών ζωνών για την ευθυγράμμιση της ανάπτυξης σύμφωνα   με την απόφαση του δικαστηρίου.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο ανάπλασης της για τον Αστέρα η εταιρεία Jermyn Street είπε ότι στοχεύει να κάνει το συγκρότημα ένα προορισμό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δείξει τη δέσμευσή μας για την Ελλάδα και τον Αστέρα και συνεχίζουμε να έχουμε αυτή τη δέσμευση ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε ο Walid Abu-Suud, διευθύνων σύμβουλος της AGC Equity Partners, και σύμβουλος επενδύσεων στην  Jermyn Street.

Το σχέδιο ανάπλασης επιδιώκει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής και την  ανάδειξη της σε τουριστικό προορισμό πρώτης κατηγορίας με μια επένδυση άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν Τούρκοι και Σαουδάραβες επενδυτές.

11

Η εταιρεία Jermyn Street έχει ήδη καταβάλει 393 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το θέρετρο, το οποίο στέγασε τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης  διήμερης επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία των Τούρκων και των Αράβων θα δαπανήσει άλλα 250 σε 300 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση των δύο υπαρχόντων  ξενοδοχείων και θα χτίσει επίσης 13 πολυτελείς κατοικίες, με στόχο να ανοίξει εκ νέου το θέρετρο τον Απρίλιο του 2018.

Η «πτώση» του ελληνικού κράτους από ότι φαίνεται και στο τελευταίο eurogroup δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο .

Η χώρα μας ξεπουλάει ότι πολύτιμο και αξίας ακίνητο διαθέτει, ενώ τώρα ξεκινά και η «αξιοποίηση» της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για εφιαλτικά σενάρια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες να είναι σε πολύ λίγο καιρό «νοικάρηδες» στην ίδια την περιουσία τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ