Αρχείο

Στα άκρα οι σχέσεις Ισραήλ-Ρωσίας: Άθλιες απειλές από τα Ισραηλινά ΜΜΕ για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη - «Ο Β.Πούτιν μαθαίνει ότι η εξουσία έχει όρια»!

Άθλιες απειλές για μια άνανδρη δολοφονία δέχεται η Ρωσία από ισραηλινά ΜΜΕ και Εβραίους αναλυτές οι οποίοι τονίζουν ότι  «ο  Ρώσος πρόεδρος με την δολοφονία του πρέσβη κατανόησε ότι η επέμβαση στην Μέση Ανατολή, έχει οδυνηρό τίμημα που συνδέεται  με αυτήν την συμμετοχή το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται». Μάλιστα η διάσημο Ισραηλινό ΜΜΕ κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο: "Ο Β.Πούτιν μαθαίνει ότι η εξουσία έχει όρια"!

Ο Γκαβρίλο Πρίντσιπ ήταν μέλος σερβικού αυτονομιστικού κινήματος που ονομάζονταν  «το μαύρο χέρι»  και το οποίο πολέμησε εναντίον της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας. Στις 28 Ιουνίου 1914, ο Πρίντσιπ πυροβόλησε πρίγκιπα , αρχιδούκα Φραγκίσκο Φερδινάνδο μαζί με την σύζυγο του Σοφία ,και η πράξη αυτή έδωσε το έναυσμα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο .

«Η  Ρωσία θα κήρυττε τον πόλεμο στην Τουρκία για τη δολοφονία του πρεσβευτή της, Andrey Karlov, στην Άγκυρα τη Δευτέρα το πρωί; Αυτό είναι απίθανο. Όλες οι ενδείξεις από την τουρκική πρωτεύουσα και από τη Μόσχα, δείχνουν ότι οι  δύο πλευρές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν την έκταση της ζημιάς , συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών  που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν  χώρα σήμερα Τετάρτη σε μια προσπάθεια να βρεθεί  λύση για τη συριακή κρίση», αναφέρει ισραηλινή έκθεση διακεκριμένων γεωπολιτικών αναλυτών.

Στην πραγματικότητα όμως τονίζουν οι ίδιοι, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ξεκινήσει ένας πόλεμος. Διότι αυτός έχει ήδη ξεσπάσει εδώ και πολύ καιρό, με την Ρωσία και την Τουρκία  να είναι βαθιά εμπλεγμένες και στις δύο πλευρές του προβλήματος .

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας ισλαμιστής Τούρκος  τύραννος, πίστευε στην αρχή της βασιλείας του ότι θα ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα ισλαμικό τόξο σε όλη τη Μέση Ανατολή, που θα περιλάμβανε  το Ιράν, τη Συρία και την Αίγυπτο, αλλά όταν άρχισε ο πόλεμος στη Συρία, κατάλαβε ότι πρέπει να πάρει θέση στο αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των σουνιτών και σιιτών.

Στη συνέχεια «πήδηξε και με τα δύο πόδια του» για να σταματήσει την βάρβαρη σφαγή που διενεργούσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του, συνεχίζουν οι Ισραηλινοί.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από την πλευρά του, βρήκε μια χρυσή ευκαιρία στον πόλεμο της Συρίας να ξαναπάρει η χώρα του  την θέση της ως παγκόσμια δύναμη στην εκρηκτική περιοχή μας. Έσπευσε να στείλει δυνάμεις στην περιοχή σε ένα κυνικό παιχνίδι με διπλό στόχο. Πρώτα απ 'όλα, να καταστρέψει της συριακή αντιπολίτευση και τους τζιχαντιστές , για να μείνει  η μόνη εναλλακτική λύση . Δεύτερον, για να κάνει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, κυρίαρχους παίκτες στην περιοχή, με δεδομένη την λαχτάρα για την επιβίωση του Άσαντ που εξαρτάται ολοκληρωτικά από το Κρεμλίνο.

Καθώς ο χρόνος περνούσε, η πολιτική αυτή φαίνονταν να είναι αρκετά επιτυχής. Με μια επένδυση σχετικά φθηνής στρατιωτικής βοήθειας και σχεδόν καθόλου Ρώσους στρατιώτες ,εξασφάλιζε το καθεστώς του Άσαντ  και σύντομα τον βοηθούσε  να ολοκληρώσει τη δολοφονία των κατοίκων του Χαλεπίου, ενώ καταλαμβάνει την πόλη.

Η Τουρκία προσπάθησε να αμφισβητήσει τη Ρωσία με την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους που εισέβαλε στον εναέριο χώρο, αλλά η  επιθετική «απάντηση του Πούτιν «ανάγκασε» τον Ερντογάν να σέρνεται στα πόδια του Πούτιν .

Αλλά όπως και σε ένα καλό επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones , ακόμη και η δολοφονική βασιλική οικογένεια συνειδητοποιεί τελικά ότι η εξουσία έχει τα όριά της.

Η κύρια δράση του ισλαμικού κράτους με την κατάρριψη ενός ρωσικού  επιβατικού αεροσκάφους  στο Σινά, τον Οκτώβριο του 2015, έσπρωξε στον θάνατο  224 επιβάτες μαζί με  το πλήρωμα, και ήταν η εκδίκηση για τη συμμετοχή του Πούτιν στη Συρία.

Η διεθνής κοινότητα έλαβε μέτρα μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας που επιβαρύνουν την οικονομία της. Και προχθές ο πρέσβης της  δολοφονήθηκε σε μια πράξη τρομοκρατίας που είναι κυρίως συμβολική (αν και όχι για το θύμα και την οικογένειά του, φυσικά).

Στο παλιό κόσμο της KGB από τον οποίο προέρχεται ο Πούτιν, ένα τέτοιο περιστατικό, θα αποτελούσε κηλίδα στην εθνική υπερηφάνεια .

Σε αυτόν τον νέο κόσμο, αυτό  είναι αδύνατο. Οι περήφανοι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι οι ενέργειες του Πούτιν στη Συρία οδήγησαν ένα άτομο να εναντιωθεί και να αναλάβει δράση.

Ο Πούτιν μπορεί να είναι σε θέση να εκφοβίσει τον Ερντογάν και να αποκτήσει ένα  ευγνώμονα πρόεδρο στο Λευκό Οίκο, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει να ελέγχει το σύνολο του  πληθυσμού στη Μέση Ανατολή.

Όσο ο   Πούτιν συνεχίζει να παρεμβαίνει στην περιοχή, τόσο περισσότερο θα  μοιάζει με άλλους ηγέτες, όπως τους ηγέτες του Ισραήλ που ήθελαν  να αλλάξουν  το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής, όταν εισέβαλε ο στρατός  στον Λίβανο το 1982, με το  οδυνηρό τίμημα να συνεχίζεται ακόμη και σήμερα», καταλήγει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...